Domů > Přebor Prahy > SK Oaza Praha C – USK A

SK Oaza Praha C – USK A

Soupeř sice nastoupil jenom v 7 lidech, ale bylo to drama až do poslední partie.

0-1
8. deska – Ivan Procházka. Bez boje. Soupeři se nesešli komplet. I na prvních čtyřech deskách není dle mého názoru nejsilnější obsazení.
Měli bychom vyhrát.

0,5-1,5
Remizoval Michal Koval na 4. desce. Elově měl slabšího soupeře, ale nakonec byl za remízu rád.
Tady jsem počítal spíš s výhrou, ale ještě nebylo vyjasněno na ostatních deskách, tak se zatím z našeho pohledu nic špatného nedělo.
Měli bychom vyhrát.

0,5-2,5
Vyhrává Paprsek na 5. desce. Jednoduchá taktika, kdy soupeř ihned partii vzdává. Není to jen kvalita, ale hrozí těžší materiální ztráty nebo mat.
Vyhrajeme.
Štěrba – Strahl 0-1

1-3
Otakar Macháček na 6. desce má v koncovce V+J dva pěšce navíc. Bohužel to převedl do koncovky J proti S, a to už jen s jedním pěšcem a s nemožností tohoto pěšce prosadit. Pozitivní je, že neprohrál. Ale počítal jsem s celým bodem.
Měli bychom vyhrát.
Macháček – Plesnivý 0,5

2-3
Na 2. desce vzdává marný boj Adam Lorenc (hrál s Pirklovou). Soupeřka obětovala (nebo jí chytil) figuru za pěšce. Ale neustál následující útok. Hned na začátku prý reagoval chybně.
Zatím to jde. Pascal je vyhraný. Kamal by měl udržet remízu. Michala považuji v tuto chvíli za zdechlého…někdy se člověk může i mýlit. 🙂
Můžeme ještě stále vyhrát.

3-3
Kamal Jarrah na 3. desce při přechodu do koncovky přehlédne jednoduchou taktiku a přichází o celou figuru a vzdává.
Zde ztrácím naději a přestávám věřit ve výhru a vidím už jen remízu.

3-4
Chvilku rozebírám s Michalem Kovalem, zda to nešlo vyhrát, ale přesvědčil jsem se, že by spíše riskoval prohru. Odešel jsem ven, nemám na to nervy sledovat ostatní a utěšuji „provinilce“ na odchodu.
Když jsem se vrátil, tak první pozitivní zpráva byla, že Pascal Jorrat na 7. desce již zvítězil.
Remíza je jistá, ale je to málo po průběhu celého zápasu.

3,5-4,5
Otakar mě tahá k partii Michala Veselského na 1. desce. A koukám, že se to překulilo do čtyřvěžové koncovky, kdy Michal má sice o 2 pěšce méně, ale zamkl soupeřova krále na 1. řadě a má tam silné remízové možnosti nebo převedení do věžovky se stejným počtem pěšců a ještě k tomu struktura pěšců je víceméně symetrická.
A taky to do této koncovky po časové kontrole přejde. A přestože soupeř si je vědom, že přijetím remízy zápas prohrají, není už jiná volba.
Vítězství! ….ale nervy to byly. Konečně zahrála druhá polovina sestavy.
Kawulok – Veselský 0,5

  1. Lukas
    18.03.2022 na 10:29 | #1

    Gratulace, skvely vysledek!

  1. Žádné zpětné odkazy