Domů > Přebor Prahy > USK B – Smíchov B

USK B – Smíchov B

Už je to tady!

První letošní zápas naší skupiny začal souběhem s Áčkem, a tak jsme nakonec byli rádi, že jsme vůbec dali dohromady 8 hráčů. Bylo nicméně vidět, že se všichni na hru velmi těšili a na Folimanku dorazila již kolem šesté hodiny většina týmu.
Soupeř měl též problém se sestavou a tak nakonec hráli jen v sedmi. Chudák Láďa tak jel do klubovny zbytečně, na druhou stranu nás jistě všechny rád zase uviděl. V klubovně vydržel až téměř do konce a fandil, za což mu patří veliký dík.
Organizačně bylo vše v pohodě a nikdo nás neprudil, štěstí jsme totiž měli i na fajn vrátného, který měl zrovna v den našeho zápolení službu.

Jako první končí Adam na první desce. Nutno podotknout, že Adam se na dnešní zápas vyloženě těšil, byl nabitý energií a navíc nic neponechal náhodě a doma se věnoval těžké přípravě ;-). Jeho nadšení přineslo ovoce, když mu soupeř padá do pasti v celkem krátké miniaturce. Adam se tak dočkal okamžiku, kdy jeho past sklapla a též se dočkal i zisku letošního prvního bodíku za naše barvy…

Začátek tedy vypadá více jak slibně!
2-0

Pak se nějaký čas hraje. Na remíze se nakonec dohodne Vašek, Ivan, Bohouš a i Mišo, který má horší čas.
4-2

Remízu už máme jistou…

Ale jak vyhrát? Kvasňa se totiž trápí v beznadějné pozici, tam to asi rupne…
Vše nakonec tedy závisí na kapitánovi…Aleš stojí o něco lépe, podaří se mu dobře vyměnit střelce za jezdce a vypadá to na zisk pěšce. Nabízím remízu, soupeř si ale je vědom celkového stavu, navíc i pozice na šachovnici není ještě vůbec jasná. Bohužel nakonec přehlížím taktický obrat soupeře, který nejenom že zachraňuje pěšce, ale především hrozí chytáním svázaného jezdce. Nakonec pod hrozbou matu musím odevzdat další materiál a nic více, než celková remíza se nekoná. Škoda… 😉

Kvasňa ukončuje trápení…
4-4

První letošní zápas nakonec nedopadl vůbec špatně. ŠK Smíchov B byl silný soupeř, i když nastoupili jen v sedmi.
Líbilo se mi nadšení našich hráčů a vzorná docházka, je zkrátka vidět, že ta delší pauza už nikoho moc nebaví ;-).
Za týden zase na viděnou, opět při souběhu A+B ;-).

  1. Bez komentářů.
  1. Žádné zpětné odkazy