Domů > Přebor Prahy > Mlejn A – USK A

Mlejn A – USK A

Poslední kolo a domácí hráli o udržení v soutěži.
My v případě výrazného vítězství jsme ještě mohli pomýšlet na možnost postupu z druhého místa. Kupodivu Mlejn nastoupil bez svých hostů. My naopak bez Davida na 1.šachovnici. Utkání začalo pro nás dobře. Luky na 8.šachovnici získal figuru. Vedeme 0:1. Náhle končí partie na 3. šachovnici. Ota přehlédl ztrátu věže 1:1. Náš plán na výraznou výhru se začíná rozplývat. 1. šachovnice Michal stojí malinko hůře.
Na 2.Pavel má remízovou pozici, na 4.Paprsek stojí hůře, na 5.Josef stojí lépe, na 6.Jirka ostrá pozice s pikem navíc, na 7. Aleš má pevnou a pasivní pozici, hraje proti soupeřovu izolovanému pěšci.
Na 6. šachovnici soupeř nekorektně obětuje a vzdává. Opět vedeme.
Průšvih na 2. šachovnici Pavel vzdává. Srovnáno 2:2. Vyhrává Josef a partii otáčí Aleš. Vedeme 4:2. Michal má remízovou věžovou koncovku a Paprsek dumá jak zachránit remizu v koncovce V+J s pikem namíň.
První šachovnice soupeře hraje na výhru aby byla možnost remizovat 4:4. Koncovku znásilňuje a Michal vítězí. Sláva stav 5:2. Paprsek se dostává do remízové věžové koncovky (doufám že tam nebyla studiová výhra soupeře).

Strahl-Porteš 1/2.
BNT je po 45. tahu černého zřejmě a zjevně(?) prohranej.

BNT po 62. tahu černého remizuje. To už udrží i Paprsek.

 

 

S výsledkem 2,5:5,5 nejsme spokojeni my ani soupeř.
Během zápasu nás přišel povzbudit Milan Košař. Díky. Po zápase jsme se soupeřem poseděli v pěkném prostředí restaurace Mlejn a střádali jsme plány na příští sezónu.

Jak to viděl soupeř. Po utkání dopsal kapitán pan Štěrba do zápisu o utkání:
„Tým Mlejn A dlouho držel na většině šachovnic s hosty krok. Za Mlejn první bodoval Jaroslav Mlynář. Druhé vítězství slavil Jan Židů, když nejprve soupeře dokonale uspal a po té jej v koncovce udusil. Stav zápasu byl 2:2, nadějně pro domácí vypadala pozice na 1., 4. a 7. šachovnici. V dalším bodovali hosté a vedli 2:4. Dohrávaly se poslední dvě partie a v těch měli domácí zřetelně navrch. Pavel Porteš měl zdravého pěšce navíc v koncovce s věžemi a jezdci. Já jsem měl k dobru ve věžové koncovce dokonce pěšce dva, měl jsem aktivnější věže i krále a lepší čas. Pavel nakonec remizoval. Já jsem dlouho vybíral z několika cest k výhře. Nakonec jsem se dostal do časové tísně a partii hanebně prohrál.
Soupeři z USK byli lepší a vyhráli zaslouženě. My jsme však chrabrým výkonem rozhodli o postupujícím ze skupiny.“

  1. JirkaR
    07.04.2017 na 16:23 | #1

    DP Praha prohrál s Aurorou 2,5:5,5. Nevím počet vítězství. Na 100% by jsme s Mlejnem museli vyhrát 7,5:0,5.

Stránky s komentáři
1 2 9681
  1. Žádné zpětné odkazy