Domů > Přebor Prahy > USK B – TJ Pankrác F 7,5 – 0,5

USK B – TJ Pankrác F 7,5 – 0,5

Kapitán zavelel k velké jízdě

Roman měl už za hodinu dámu za dvě figury.

Pan Šilhavý se přidal a svého soupeře, který se stále ještě klepal z toho, jak bloudil po Vršovicích a nemohl najít hrací místnost, záhy ošidil o dva pěchy. Pak si cestu k výhře zbytečně komplikoval, ale o výsledku jsem nepochyboval ani chvíli.

Já jsem hezkým úderem získal pěšce a stejně jako minule následovala chyba.

Bohumil dostal nabídku remízy a tak jsem mu řekl, že to snad nějak zvládnem, tak jak chce. Přijal.

Aleš stál dlouho spíš hůř, ale soupeř si s tím vůbec nevěděl rady. A tak se to pomalu otáčelo a skončilo Alešovým útokem na krále.

Krásně vypadaly partie Ládi a Milana. Láďa měl opačné rošády, ale k obvyklému závodu, kdo dá dříve mat, nedošlo. Místo toho Láďa postupně získal převahu v centru a využil soupeřových chyb.

Milan se v ostré pozici s oboustrannými vyhlídkami už začínal bát o výsledek, když soupeř udělal hrubku.

Já jsem musel obětovat figuru za aspoň nějaký útok, ale při správné hře už to nebylo dobré, udělal jsem ještě jednu chybu, kterou však soupeřka nevyužila a místo toho mi ze strachu figuru vrátila. Partie přešla do koncovky mírně lepší pro mě a to mi stačilo.

Michal hrál své obvyklé šachy, postupné pomalé stupňování tlaku. Soupeř se dostal do časovky, kterou chtěl Michal využít při oběti kvality. Soupeř se však v časovce ubránil a pak už to mohli dát za remízu. Soupeř však situaci špatně zhodnotil a násilnou hrou umožnil Michalovi vyhrát.

 

Hráli jsme to jako machři a doslova jsme ten Pankrác vyhnali zpátky na kopec. Doufám, že za tuhle větu nedostaneme příště po hubě. 😉

 

Přidávám gratulaci Alešovi, který zatím spolu s Láďou Ondřejem drží šňůru jedniček. Asi mu začnu říkat čistič Viktor. 🙂

  1. Bez komentářů.
  1. Žádné zpětné odkazy