Domů > Různé > USK Praha A – ŠK Loko Praha A

USK Praha A – ŠK Loko Praha A

Kde bych začal – sezona se blíži k závěru a tohle je první report na stránkách. Věřím, že v příštím roce se to zlepší 🙂 Co je ale o dost smutnější, je fakt, že za A družstvo nastoupí 4 (slovy čtyři) kmenoví hráči v době, kdy jsme ohrožení sestupem.

Nastupujeme doma v šesti hráčích a kompletnímu soupeři tak dáváme pohodlný náskok 2:0.

Jejich sestava je dost nabitá a hraje prvních 5 hráčů soupisky, všichni s elama přes 2100. Aleš navíc vychytal pana Kamlacha, který má 100% bilanci. Pavel na první desce v dámském gambitu nechává soupeři pěšce – má lehkou převahu na královském křídle, soupeř ale materiální na křídle dámském.

Michal K na druhé desce hraje sicilku ale už od začátku hodně přemýšlí a to se může vypomstit. Jirka S nic nevymýšlí a stojí dobře ve svém oblíbeném zahájení. U Oty to bohužel po ústupu krále na d8 nevypadá růžově.

Já hraju Panovův útok k caro-kannově obraně, to zahájení se mi moc líbí ale nemám ho nahrané, takže mám v plánu hrát tak nějak intuitivně. Soupeř se mi po partii přiznal, že už proti tomu hrál v poslední době po několikáté, nuž možná to jde do módy 🙂

Na šestce stojí Aleš černými trochu pasivně – pěšec na e5 dáva jeho soupeři hodně prostoru a slibné šance k útoku na krále.

Jako první kapituluje Ota, jeho soupeř vykouzlil nějakou kombinaci, kterou se našemu matadorovi nepovedlo dopočítat. První 2 desky nestojí moc dobře, Michal je v časové tísni, navíc pod útokem, Pavel má pořád pěšce míň a soupeř ho na dámském křídle přehrává. Já a Jirka Strahl stojíme dobře, Alešovi figury jsou spíš zavinuté než vyvinuté, k protihře se nedostal a jenom se brání.

S vědomím prohratého zápasu navrhuji remízu, kterou soupeř přijíma. Za tuto partii jsem moc rád, s takhle elově silnými hráčema se mi něco uhrát běžně nedaří. Navíc si držím svojí remízovou šnůru 🙂

Prohrává Pavel i Michal, Aleš v časové tísní dělá hrubku a vzdává. Jako poslední dohrává Jirka, který si věřil, že by tam někde mohl být vyhraný, ale nakonec to nenašel a partie končí remízou. Slíbil mi i diagram, tak ho tu možná uvidíte 🙂

Strahl – Smutný 1/2
Bílý na tahu zahrál Dh1, a to vedlo pouze k remíze. Vyhrávající tah je obchvat – velice tiché Db2! Černý nemůže ničím moc dobře tahat (dáma nesmí opustit 8. řadu, věži je bráněno v převedení do obrany, tahy kterýmkoliv pěšcem vedou ke ztrátám, zbývá akorát skákat jezdcem h7-f6-g8) a současně čelí hrozbě vniknutí dámy na b6 nebo b7 a padne klíčový pěšec e5 s dalším postupem bílého pěšce f6.

Celkový výsledek je tak 1:7.

Soupeř byl nad naše síly a ani v plném počtu bychom ho neporazili, ale je škoda, že nás nebylo dost. Po sezóně bych se rád sešel a v hospodě se zamyslel nad dalším ročníkem, protože cca 12 hráčů nemůže tahat 3 družstva. S Jirkou a Alešem jsme to tak nějak lehce probírali a myslíme si, že by mělo v budoucnu dojít k nějakým změnám. Každý bude vítán se svým názorem, případně i příspevkem k diskuzi. Děkuji!

  1. Luky
    05.03.2023 na 13:01 | #1

    První odstavec je myšlen jako lehké postesknutí a ne jako kritika 🙂

  2. Aleš
    07.03.2023 na 17:16 | #2

    Diky Luky za prvni report a zamysleni se. Letos hraju dost casto za vsechna 3 druzstva, na reporty uz mi sily nezbyvaji…ber to z te lepsi stranky, alespon mame vice prilezitosti potrenovat kralovskou hru v Sachy.
    Ted uz tech par kol dohrajeme v klidu, nejak musime prezit soubeh 23.3., proto prosim o ucast kazdeho z vas. Specielne kdo ze zakladu jeste nemate alespon dve partie, at zbytecne neplatime pokuty.
    Na pristi sezonu se podle poctu nove prichozich hracu a zajmu stavajicich hracu rozhodneme kolik druzstev postavime.

  3. 13.04.2024 na 12:09 | #3

    5yx9q2

  1. Žádné zpětné odkazy