Domů > Různé > USK B – Dukla G

USK B – Dukla G

Jestliže jsme minule bojovali s 5.tým v tabulce, nyní nás čekal tým na 4.místě. Nastal už tedy čas škobrtnout a přijít o nějaké ty body? Nebo si jdeme neochvějně pro postup?

Michal nás tentokráte neposílil, Paprsek tak hrál první desku (nebyl ani Adam, ani Mišo). Soupeřovi chyběla ze základu 1. a 3. deska, jinak byli silní a nevyzpytatelní. Elově sice slabší, výsledkově bylo jasné, že na Elo se nedá koukat v tomto zápase vůbec…

Strahl-Paulovič Michal 1-0
Obětoval jsem pěšce, kterého jsem měl navíc a kterého mi stejně pak soupeř musel vrátit, za přechod do této vyhrané věžovky.

Začátek utkání se pro nás vyvinul opět velmi slibně. Jako první končí Vašek. Rovných 30 tahů mu stačilo, aby přehrál rychle hrajícího soupeře. Dobře stojí i Bohouš, který získává klasickou kombinací pěcha na f7. Paprsek hraje bílými své oblíbené zahájení a stojí dobře.

Další výsledky jsou: výhra na první desce, výhra Bohouše na 5.té desce a remíza Lukyho na 3. desce.
Vedeme tedy 3,5 – 0,5 lépe jsme snad ani začít nemohli…

Soukolí úspěchů se ale s přibývajícími body začalo poněkud zpomalovat až zadrhávat. Na 8.vypadá Láďa prohraně, Milan Košař má o kvalitu méně a Jarda V. by snad remízu udržet mohl. Aleš stojí pasivně, nevypadá to moc nadějně. Jarda V. opravdu remizuje, na více to tentokráte nebylo.

4 – 1

Takže, remíza je jistá. Všechny tři zbývající partie vypadají ale špatně a celkově se už smiřujeme s celkovou remízou a první ztrátou bodů…Není kde vylovit byť jen půl bodíku. Já ze zoufalství nabízím remízu, ale soupeř vidí příležitost. Za pár tahů získává pěšce a po všech výměnách už nezbývá než vzdát…
Láďa dlouho přemýšlí nad svým skoro posledním tahem, ta pozice je ale zřejmě již beznadějná a tak pár minut před časovkou vzdává.

4 – 3

Zbývá Milan Košař. Toho ovšem mladičký soupeř přehrává, má dvě věže proti V+J, navíc proniká po 2.řadě Milanovi do týla. Milan ovšem nachází správné tahy, brání soupeřovi v hrozbě matu a ten navíc přehlíží lehkou taktiku s dvoutahovými vidlemi na obě své věže. Jo, holt jezdec je sviňa ;-).
K naší veliké radosti celé utkání končí předčasně, kdy soupeř po těchto vidlích vzdává a spolu s Milanem se tak můžeme radovat i z dnešního celkového vítězství!
5 – 3

  1. Michal
    15.03.2023 na 13:49 | #1

    Super, gratulace k postupu! Teď už vás nemůže nikdo předehnat…:)

  1. Žádné zpětné odkazy