Domů > Různé > Praha 4 B – USK B

Praha 4 B – USK B

Béčku se letos daří a po loňském sestupu se nám zatím dařilo udělat maximum pro letošní postup zpět do 2. třídy, jelikož jsme doposud neztratili ani bod a suverénně tak vedeme tabulku naší skupiny. Praha 4, naši velmi dobří a známí kamarádi, si též nevedou špatně a se svojí celkem silnou soupiskou zatím okupují 5. místo tabulky. Dal se tak očekávat tuhý souboj a právě Praha 4 by mohla být prvním soupeřem, kdo nás letos o nějaký ten bodík připraví.

Sestavu jsme nepodcenili, povolali jsme Michala, zbytek sestavy tak nějak klasicky doplnili naši přední chodiči. Díky souběhu s naším C-éčkem jsme jim museli vzít Milana Košaře, tak už to ale bývá a priorita na dnešek byla jasná.

A právě jmenovaný Milan otevírá skóre jako první. Neuběhlo mnoho času a Milan už se mi chlubí vyhraným partiářem, kdy se mu povedlo získat soupeřovu (pan Dědina) figuru a partie tak skončila méně jak ve dvaceti tazích. Začátek tedy velmi slušný.

A jak si stojíme od první desky? Michal má zpoždění více jak půl hoďky, tak pak bude muset máknout, Adam naopak na svého soupeře (Ondřeje Vondráška) čeká, takže má mírný náskok. Paprsek hraje s panem Tejkalem, Luky s panem Kopeckým. Já na 5.desce chytl Jirku Hájka, se kterým mám celkovou bilanci dost špatnou, Bohouš hraje proti Romanu Markovi, tady se dá očekávat zajímavá řežba. Jarda pak hraje svoje opatrné a jisté šachy proti panu Medkovi.

Nakonec doráží i Michal a tak se čekající Jirka Kopta může konečně pustit do hry. Začátek opravdu nevypadá špatně. Skvěle sehrál partii Luky, který tak potvrzuje svou formu a přidává si další bod. Využil slabá černá pole před oslabeným králem a dává mat. Paráda.

Bohouš má sice o pěšce navíc, soupeř ale rozjel obrovský útok na krále, „all in“. Naštěstí se tento útok neprosadil a partie tak nakonec končí smírem.

Vedeme 2,5 – 0,5, k tomu Jarda V. začíná stát lépe, možná už má i pěšce navíc. Rozjeté to máme parádně. Další vyložené výhry za nás už nevidím, nicméně věřím, že naši borci vepředu by ty dvě potřebné remízy už někde vydolovat mohli. Moje partie není ideální, takže tady si moc nevěřím, spíše tahám za kratší konec provazu.

Michal srovnává časový náskok soupeře a stojí solidně. Adam též hraje své spokojené šachy a stojí o něco lépe, zdá se mi. Paprsek má také aktivnější hru. Dohrává Jarda V., měl na konci 4 pěšce navíc v koncovce J+V a hrálo se až do postavení dámy, soupeř bojoval ze všech sil, ale vítěz byl jasný. Neuvěřitelné, jakou formu Jarda má! Gratulka!

Vedeme 3,5 – 0,5. Posléze končí naše jednička i dvojka, obě partie končí smírem a to nám zajišťuje vítězství!

4,5 – 1,5 !!! Hurrrááá!

Zbývá moje a Paprskova partie. Já se bráním zuby nehty, aktivizuji figury a za pomoci soupeře pronikám do postavení bílého a získávám pár pěšců navíc. Jsem jasně vyhraný. Času jsem si ovšem nenechal mnoho a do kontroly bylo ještě daleko, srabácky jsem nabídl remízu. Soupeř měl totiž také hrozby, navíc jsem musel hlídat i potencionální mat, ve hře ještě byly všechny těžké figury a dvojice střelců. Po pár výměnách nabízím raději tu remízu, počítač mi doma ukáže jasnou cestu k výhře, ale už jsem to nebyl schopný všechno dobře spočítat. Snad ještě dodám diagram.
5 – 2.

Diagram určitě dodá i náš poslední dohrávající, Jirka Strahl. Ten svého soupeře ve střední hře přehrál a mohl i získat figuru, pozici si ovšem ještě zkomplikoval a nezískal nic. V koncovce se lépe zorientoval soupeř a Paprskovi nezbylo nic jiného než vzdát.

5 – 3 to je celkový výsledek. Ustáli jsme to dobře. Soupeř navíc nenastoupil v nejsilnější sestavě, mohl to být opravdu velmi těžký zápas. I tak to nebylo zadarmo. Důležité bylo, že jsme si to skvěle užili v téměř rodinné atmosféře, především díky Jiřince, která se o nás vzorně starala, uvařila nám kávu/čaj, zkrátka „no comment“. Během zápasu nás ještě přišli pozdravit další hráči a kamarádi. To byla atmosféra!!!
Jen na to pivko z mé strany nedošlo, snad se zadaří příště.

  1. Luky
    11.03.2023 na 16:01 | #1

    Super report Alesi!
    Tak ses z toho nakonec vymotal – jsem te tipoval rupleho a Jirku s Michalem remizky. JJ atmosfera na zapase byla skvela a s vitezstvim jsem si odnesl i prijemnou naladu (i kdyz jsem zase udelal chybu v zahajeni a ten mat ve skutecnosti prehlidnul :-D) a pri hezkych cca 10°C se prosel po Naplavce.

  1. Žádné zpětné odkazy