Domů > Různé > USK B – LOKO C

USK B – LOKO C

Papírový favorit nás poctil svou návštěvou…

Jak již zmínil Paprsek v reportáži Áčka, opět jsme měli souběh a 2.kolo navíc hrozilo, že se ani A, ani B nesejde v plném počtu. Do Áčka jsem tedy propůjčil ještě Miša a Ivana. Béčko nakonec navíc oproti prvnímu kolu posílil Milan a Mojmír.
Lokotka se naopak sešla téměř v celém základu, z prvních 9 hráčů na soupisce jich dorazilo 8!

Adam se na prvním prkně tentokráte „trápil“ o poznání více. Nadšená rychlá výhra z prvního kola vystřídala nelehká pozice a více ze hry měl soupeř, alespoň mi to tak přišlo. Adam ale vše správně propočítal a pozici zvládnul. Partie skončila remízou.
0,5-0,5

Vašek si naopak vybudoval poziční výhodu v podobě lepší pěšcové struktury a ze hry měl více on. Nevím, čím to je, ale často si při pozorování Vaškovy hry vzpomenu na Roberta Cveka a nejinak tomu bylo i zde. Viděl jsem to dost pozitivně a věřil ve Vaškovu výhru. Soupeř nicméně nedopustil větší problémy ve svém táboře a Vaškovi se výhodu prosadit nepovedlo. Další plichta.
1-1

Kvasňa mi přišel už jistější, než v prvním kole, v partii se ale s bílými prosadit nedokázal. Soupeř nic nedopustil a po postupné výměně figurek dospěla partie též k remíze.
1,5-1,5

hrál na 4.desce a za stavu, kdy jsme již prohrávali o jeden bod. Moje partie byla jedna z posledních. Můj soupeř poměrně dlouho přemýšlel, a tak jsem se mohl těšit z časové pohody, což u mě nebývá zvykem. Pozice se mi líbila celkem více a více a celkově byla šance na remízu či něco lepšího. Pár minut před pádem soupeřova praporku mě ale napadla nějaká blbost a partii jsem odsoudil k rychlému zániku. V 31. tahu vzdávám…
1,5-2,5

Bohouš měl originální partii a hodně ostrého soupeře, který vypadal, že nic jiného, než výhru nebere. K tomu partie také směřovala, když Bohouš přišel o jednoho pěšce a postupně ještě ztratil další dva. Vše nasvědčovalo tomu, že partie brzy skončí, když v dámské koncovce se třemi pěchy na míň se to zdálo býti rozhodnuté. Chyba lávky. Bohouš staví druhou dámu, o tah dříve, nežli soupeř. Hraje se tedy se čtyřmi dámami, což uznejte, kdo z vás v soutěži družstev, či za život toto kdy zažil naposledy? Kouzelná pozice, kdy Bohouš postupně dobral dva pěchy zpět nakonec po výměně jednoho páru dam končí v pozici, kdy soupeř má jediného pika postouplého před pole proměny a jinak jsou na šachovnici již jen král a dáma na obou stranách. Protože se jedná o b-pěšce, Bohouš hraje učebnicově a partie končí remízou.
2-3

Milan hraje s černými solidní hru, partie končí remízou.
2,5-3,5

Mojmír má proti sobě silného soupeře, pana Pavlíčka, partie se mu ale daří znamenitě a nedělá nějaké větší chyby. I tato partie končí smírem.
3-4

Láďa má též silného soupeře a ten ho postupně obírá o materiál i pozici, tady to zkrátka bylo těžké.
3-5

Takže nakonec samé remízy a „černé ovce“ zápasu jsou Aleš a Láďa… ;-P. Soupeř zaslouženě vyhrál.
Tímto máme první dvě kola za sebou a příští kolo se také podíváme někam jinam, za hranice naší klubovny ;-),
Tedy konkrétně na Muzeum: Restaurace Husinec, Mezibranská 13, Praha 1.

  1. Bez komentářů.
  1. Žádné zpětné odkazy