Domů > Přebor Prahy > USK B – Praga F 7:1

USK B – Praga F 7:1

Nic jsme neponechali náhodě…

Příjemný a pohodový zápas s papírově slabším soupeřem. Přesto nebylo na škodu zapojit i naše špičky, aby se rozehrály a připravily na následující bitvu proti Oáze.Poklidné atmosféře dopomohl i fakt, že jsme konečně po delší době neměli problém s obsazenou klubovnou a mohli tak v klidu postavit figury…

Přicházím do místnosti něco po půl a k mému úžasu jsou již klíčky od klubovny vyzvednuty jinými šachisty. Je to zajímavé překvapení, otevřít pak dveře klubovny a tam najít samé protihráče a nikoho od nás ;-).Absolvuji slalom mezi nekonečnými bednami s přísně tajným obsahem, probojuji se ke skříni s materiálem a příprava může začít. Záhy doráží Zvonek i Jarda a postupně další hráči. Zahajujeme v šest za přítomnosti většiny hráčů, dokonce i Ota přišel včas… ;-).

Po deskách:
1 – Michal bleskurychle využívá nepřesnosti v soupeřově zahájení a zkušeným chvatem drtí protivníka. Prakticky ve 4.tahu bylo rozhodnuto, tohle se Michalovi opravdu povedlo!
2 – Ota hraje svou hru, obětuje pěcha za volný sloupec a útok, nicméně mění dámy a dopouští nestejné střelce. Pěcha nakonec získá zpět, pak ještě jednoho, ale to stejně nemění nic na faktu, který každý ze čtenářů-šachistů již tuší – remíza.
3 – Jarda Veselý má skvělé renomé. Již podruhé v řadě se ho soupeř tak zalekl, že se raději ani nedostavil k zápasu! Je to zabiják… 😉
4 – Luky to neměl lehké, bojoval a stál pasivněji. Soupeř toho ale naštěstí nedokázal využít a partie skončila smírem.
5 – Od Romana se nečekalo nic jiného, než výhra. Hrál na jistotu, zahrál si pěkně a vyhrál. 😉
6 – Aleš měl celkem nepříjemného soupeře, kterého nebylo radno podcenit. S bílými to ale proti mě hrál spíše na remízu, kterou mi během hry také 2x nabídl. Dvakrát jsem odmítl a trpělivě si počkal na výhru.
7 – Víťa opět slavil úspěch se svou variantou, jen s opačnými barvami, než minulý týden. Nicméně cenu za nejrychleji vyhranou partii mu dnes vyfoukl Michal!
8 – Zvóňa se tentokráte nedopustil žádných adrenalinových přehmatů, hrál na jistotu a zatím drží skvělou formu! Další jednička byla na světě…
Celkem: Výhra 7:1!

Gratulace, děkuji všem za vzornou docházku a hru.
Ve středu nás čeká první test naší letošní posílené sestavy, Oáza!
Vyhrajeme !!! 😉

1. Veselský Michal – Šrámek Jiří 1:0
2. Macháček Otakar – Kuchta Jiří 0,5:0,5
3. Veselý Jaroslav – Svoboda Jan 1:0
4. Fuchs Lukáš – Soběslavský Vladimír 0,5:0,5
5. Fejt Roman – Uher Eduard 1:0
6. Dvořák Aleš – Flusser Michal 1:0
7. Vohralík Vítězslav – Vácha Martin 1:0
8. Šíša Zvonimír – Šebek Jiří 1:0

  1. Honza
    01.02.2017 na 20:21 | #1

    Dobrá práce, soupeři střežte se ((((((((((((((((((((((

  2. Uhliházi
    01.02.2017 na 22:28 | #2

    Kucíí super a ve čtvrtek to zopakuje Áčko s Céčkem!

  1. Žádné zpětné odkazy