Domů > Přebor Prahy > Oaza H – USK B

Oaza H – USK B

Nechybělo moc…
…a mohl to být sněhulák 😉

Začnu odzadu výsledkem – ten byl stejný, jako minulé kolo, tedy vyhráli jsme 7,5-0,5.
Ve výhru jsme věřili, ale vzhledem k dalšímu souběhu se dalo čekat i horší skóre.

Zápas to byl celkem pohodový, Oáza žádné zázraky také jistě nečekala a spíše šlo o to, aby děti mohly potrénovat.
Za nás otevřel jako první naše skóre Zdeněk (6.prkno). Symbolicky přišel jako poslední, ale odešel jako první ;-).
Figurky lítaly „vzduchem“ i na dalších prknech a velmi rychle končí také Víťa (4.deska), Honza Trojánek (7.) a Jarda Mráz (8.).
Vedeme 4-0!

Pak se ale hra na nějaký čas „zasekla“ a na rozhodující výherní bod se muselo čekat. Lukáš nabízí na jedničce v remízové pozici remízu, ale soupeř nebere.
Pátý bod nakonec přinesl Aleš (3.deska). Ze hry jsem neměl nejlepší pocit, na to, že soupeřovo elo bylo 13xy to hrál solidně a nedal mi šanci se rychle prosadit.
Naštěstí jsem v závěru našel výherní kombinaci, soupeř se uhamounil na pěcha a nechal se vlákat do matových hrozeb. Uff.

Milan Košař (5.deska) stál už asi před hodinou a půl na výhru, krásně si udělal volný sloupec na soupeřova krále, který obsadil všemi těžkými figurami. Výherní kombinaci ale nenašel a nyní stála jeho pozice plus mínus podobně.
Zdálo se mi, že jsem tam nějaký plán viděl, ale nutno podotknout, že jeho soupeř, malý klučina, hrál velmi solidně a vše bránil skvěle. A ubránil se. Partie dána za remiz. Škoda.

Naopak překvapil Luky (1.deska), nebo spíše jeho soupeř. V pozici se shodným materiálem, D+S+6p, při nestejnopolných střelcích, se snažil něco vymyslet a začal odevzdávat jednoho pěcha za druhým.
Lukáš se asi hodně podivil, když to došlo tak daleko, že si soupeř nechal vyměnit dámy tak nešťastně, že z toho vznikla možnost proměny našeho píška v „před chvílí“ vyhozenou dámu. Soupeř nevzdává, a raději odevzdává i svého střelce…
Možná doufal v pat? Ani pak nevzdává a Lukáš staví druhou dámu, rovnou do matu. Lukáš měl z nás všech nejtěžšího soupeře a tak si alespoň užil takto pohodový závěr.

Poslední „zdržuje“ Jarda V. (2.deska), který ve střední hře získal kvalitu a pak také píška. Ve hře bylo ale hodně figur a bylo potřeba hrát opatrně. Nutno podotknout, že Jarda hrál s bílými už od začátku celkem aktivně a i díky soupeři měl slušnou prostorovou převahu.
Následovalo další postupné získávání drobného materiálu a velkých výhod a Jarda partii již dovedl do zdárného konce.

Mezitím se Ti největší alkáči již občerstvovali točeným pivkem z místní pizzérky, kam se po zkončení přesunuli i zbývající alkoholici, aby příjemně oslavili vítězství.

Věřím, že některé diagramy a partie se v tomto příspěvku časem objeví ;-).

  1. Uhliházi
    02.03.2016 na 21:06 | #1

    Díky za reprtáž, diagram by se sem hodil od Milana, případně něco z prvních tří desek.

  2. Lukas
    03.03.2016 na 11:20 | #2

    Pekny report, diky Alesi!

  1. Žádné zpětné odkazy