Domů > Přebor Prahy > USK B – TJ Praga F 3-5

USK B – TJ Praga F 3-5

Dnes to na vítězství nebylo…

Stručně…

Jirka hrál jeho typickou hru, dle rozestavení pěšců a dalších znaků by vám to nečinilo potíže poznati. Vyvinul zajímavý tlak na soupeře, ale bohužel tam nic nebylo, soupeř ubránil a Jirka byl prohraný. Dlouhé roky dřiny a tréningu sugesce se mu nakonec podařilo zúročit, když přesvědčil soupeřovu dámu, aby spáchala sebevraždu. Působivé!

Milanovi se partie moc nepovedla. Nějak asi nebyl ve své kůži zrovna. Figury mu moc nehrály, stál pasivně a hra nebyla v jeho rukách. Škoda.

Kvasňa. Tohle byla radost sledovat. Pozice se mi zdála vcelku vyrovnaná, nemastná neslaná pro obě strany s neurčitým výsledkem. Když pak ještě Láďa zahrál e5, působilo to na mě zvláštním dojmem, kdy jsem nechápal, co tím vlastně sleduje a zdálo se mi to naopak oslabující. Ten vykuk už měl ale v hlavě nastraženou lest, past, pastičku, do které se soupeř nechal vlákat. Pěknou obětí střelce na h7 pak bleskurychle ukončil život krále soupeřova, čímž si sklidil nejeden potlesk pochvalný. Klobouk dolů.

Nepříznivou tendenci černých hráčů v tomto zápase podpořil Aleš. Čirou náhodou jsem hrál stejné zahájení, jako o dva dny dříve za áčko. Všech prvních 9 (!) tahů bylo naprosto shodných! Bohužel, zatímco za áčko se zadařilo, dneska se mi výhru zopakovati nepoštěstilo.

Roman naopak podpořil příznivou tendenci bílých hráčů v tomto dni. Sice už se schylovalo k remíze, kterou během partie již oba hráči navrhli svému soupeři, pokaždé to ale bylo v jiný moment a s negativním ohlasem. Jedině dobře, protože ke konci soupeř udělal chybku a vzdal. To potěší (…vždy jen jednu stranu 😉 )

Ilkin bojoval seč mohl.

Lukáš vypadal chvílu i celkem nadějně, ohrožoval soupeřova krále a tak nějak se držel dobře. Pak se ale něco zlomilo a soupeř ohrožoval Lukášova krále. Pak už partie vzala rychlý konec. Bohužel.

Zdenda, náš favorit, který si vede letos skutečně skvěle měl v podstatě povinnost vyhrát. Takovou nepsanou…znáte to. Bohužel se tentokráte nezadařilo a soupeř Zdeňka přehrál. Všechna čest.

Za stavu 3-4 dohrával již jen Ilkin. Jeho pozice byla spíše prohraná, nějakým zázrakem by mohl dosáhnout remízy. Ta by ale na výhru družstva nestačila. Nutno podotknout, že Ilkin bojoval jako lev a snaha se mu nedá upřít. Soupeř bohužel neudělal žádnou větší chybku a partii nakonec vyhrál.
A zápas byl rozhodnut.
3-5

Nevadí, hezky jsme si zahráli a příště se už určitě zadaří.

1. Strahl Jiří – Moreno Carlos 1:0
2. Košař Milan – Ťoupal Josef 0:1
3. Kvasnička Ladislav – Šrámek Jiří 1:0
4. Dvořák Aleš – Felcman Jiří 0:1
5. Veselý Roman – Bartoň Milan 1:0
6. Alyiev Ilkin – Chaloupka Josef 0:1
7. Fuchs Lukáš – Radics Robert 0:1
8. Kudrna Zdeněk – Šníder Lukáš 0:1

  1. Michal
    05.03.2011 na 12:15 | #1

    No, je to škoda, ale záchranu by to snad ohrozit nemělo!

  2. Aleš
    05.03.2011 na 12:39 | #2

    No, nebyli jsme zřejmě daleko od plichty, či výhry, s tou Pragovkou by to i šlo, ale holt se ty výsledky tentokráte nesešly dle našich představ 🙂

  3. JiříS
    06.03.2011 na 10:58 | #3

    @Michal
    Zápas to byl důležitý, protože to byl náš přímý soupeř a kandidát na sestup. Proto jsme je měli poslat směrem dolů, abychom umožnili záchranu i Céčku.

  1. Žádné zpětné odkazy