Domů > Různé > Bleskové info: USK B-Smíchov A 5-3

Bleskové info: USK B-Smíchov A 5-3

Nic na tom nemění ani to, že jsem opět dostal mat…

Kovář-Strahl
abcdefgh
87654321
a8 b8 c8 d8 e8 f8 g8 h8
a7 b7 c7 d7 e7 f7 g7 h7
a6 b6 c6 d6 e6 f6 g6 h6
a5 b5 c5 d5 e5 f5 g5 h5
a4 b4 c4 d4 e4 f4 g4 h4
a3 b3 c3 d3 e3 f3 g3 h3
a2 b2 c2 d2 e2 f2 g2 h2
a1 b1 c1 d1 e1 f1 g1 h1
87654321
abcdefgh
“’Černý zahrál 55.-;c3? a po 56. Sd6+ dostal mat-viz níže‘. Tentokrát ale byl na spadnutí soupeř. Jak jsem měl pokračovat správně?“

Kovář-Strahl
abcdefgh
87654321
a8 b8 c8 d8 e8 f8 g8 h8
a7 b7 c7 d7 e7 f7 g7 h7
a6 b6 c6 d6 e6 f6 g6 h6
a5 b5 c5 d5 e5 f5 g5 h5
a4 b4 c4 d4 e4 f4 g4 h4
a3 b3 c3 d3 e3 f3 g3 h3
a2 b2 c2 d2 e2 f2 g2 h2
a1 b1 c1 d1 e1 f1 g1 h1
87654321
abcdefgh
…asi je začnu sbírat.

  1. Víťa
    27.01.2011 na 23:04 | #1

    Gratulace manšaftu, super výsledek. Jinak Fritz napovídá Jb4+ jako jakž takž hratelnou možnost.

  2. JiříS
    28.01.2011 na 08:52 | #2

    @Víťa
    Jo, jo, už jsem to v noci viděl. Ale ihned po partii jsem se domníval, že stačilo vyměnit 55.-;gxf5 a že jsem byl vyhranej a utvrzoval mě v tom i soupeř hned po partii. Ale naštěstí to nevychází opět pro 56. Sd6+ Kf6 57. g5+ a je to v bleděmodrém.

  3. Víťa
    28.01.2011 na 10:46 | #3

    @JiříS
    Můj obdiv patří Otovi, že si do tebe ještě nerýpnul 🙂

  4. JiříS
    28.01.2011 na 12:19 | #4

    @Víťa
    Protože:
    a) nyní spí,
    b) já ryju jenom do slabších, co se nemůžou bránit,
    c) z očí do očí mě tejrá každý osobní setkání,
    d) neboj, ono to přijde.

  5. OTA
    28.01.2011 na 12:39 | #5

    No to je příšerný Jirko…Ty řikáš, že Moreno hraje dětský šachy. Ale až do matu se to hraje tak na základní škole. To pro to, že malý děti nespočítaj ty dva tahy dopředu a tudíž mat viděj, až když ho dostanou.

  6. JiříS
    28.01.2011 na 12:50 | #6

    @OTA
    …a je to tady…jsem na to čekal.
    Pro tebe tedy sděluji. Jednou mně někdo řekl, když jsem vzdal 2 tahy před matem, že jsem mu zkazil radost z pěkného závěru.
    A tím nemyslím, že bych tahal v soutěži družstev to samé jako v blickách.

  7. Miloš
    31.01.2011 na 10:31 | #7

    Souhlasím, když už jsem tak blbej, že ten mat včas nevidím, tak bych měl bejt aspoň tak přátelskej a nevzdat to těsně před ním. Nedávno tohle džentlemanský pravidlo dodržel Short proti Navarovi. Udělá to radost i divákům, kteří se na toho blba přišli podívat. Takže Jirko, teď budeš po Praze ještě víc populární 🙂 😉

  1. Žádné zpětné odkazy