Domů > Přebor Prahy > ŠK Teplárny C – USK Praha A 3,5-4,5

ŠK Teplárny C – USK Praha A 3,5-4,5

Sice to byla povinnost, ale mohli jsme i prohrát.
Strahl 0
Šercl 1/2
Macháček 1
Vogl 0
Šíša 1/2
Skopec 1/2
Procházka 1
Veselý Jaroslav 1
Chronologie bude tentokrát velmi jednoduchá, protože jsem se vykecával, pak jsem se na chvíli zamyslel a už byly uzavřeny 3 smíry-Šercl, Šíša, Skopec a Ivan Procházka vyhrál. Vogl nedorazil ani po hodině. K tomu se ještě vrátím. 2,5-2,5.
A teď to stálo: Strahl zdechlej, Macháček hodně nahnutá pozice. Jaroslav Veselý byl vyhranej.
Otakar Macháček opět tedy najednou vstává od partie s vítězstvím. Soupeř byl pod časovým tlakem a řešení nenašel. Ani nevím, zda tam nějaké bylo. 2,5-3,5.
Jelikož jsem viděl Veselého vyhraného, tak jsem to po pár zoufalých tazích složil. 3,5-3,5.
A nakonec Jaroslav Veselý 3,5-4,5.

…a teď Milan Vogl. Dostavil se v 18,15 hodin do naší hrací místnosti ve Vršovicích, protože si spletl místo utkání áčka a taky čas (hrálo se od 17,30 v Teplárnách a ne doma od 18,00). Jaktože 40-letý chlap není schopen zaregistrovat termín a místo? Protože už se mi stalo s Milanem Voglem něco podobného, tady je moje řešení: Buď mu voperuji čip s GPS nebo příště mi musí zavolat na svoji omluvu, že leží v nemocnici a pohřeb má následující týden a ne banální: „spletl jsem si čas a místnost.“

Protože jsme skončili nebývale rychle – již ve 20,30 hodin – vypravili jsme se podpořit béčko domů. A na závěr po jejich vítězství, kdy poslední rozhodující partii symbolicky dohrával a vyhrál Aleš Dvořák, jsme putovali z hospody do hospody podle zavírací doby. Musím poznamenat, že v závěru partie Aleše diváci stáli v takovém chumlu okolo, že pár jedinců si muselo vylézt na stoly, aby vidělo na šachovnici!

  1. Miloš
    03.04.2009 na 12:54 | #1

    Ještě jednou blahopřeji, poslední kolo bylo zkrátka pro radost.

  2. OTA
    05.04.2009 na 09:54 | #2

    Co to zase píšeš? Jakou jsem měl nahnutou pozici? Vždyť jsem to měl od začátku vyhraný. Měl jsem celou dobu pěšce na víc. Krásně jsem v rychlosti všechno povyměňoval a když soupeř zpanykařil, že v koncovce bude tahat za kratší konec, tak jsem mu nabídnul pěšce zpátky. Třítahovou kombinací-pomocí výměny věží, pěšce sice získal, ale nevšimnul si, že za dva tahy přichází o střelce. Pak už vzdal.
    Jirko …ne aby si zase psal, že soupeř hrál špatně! Ten chlap měl plnej počet bodů.

  3. Víťa
    05.04.2009 na 15:49 | #3

    Soupeř hrál svůj nejlepší letošní zápas!

  4. JStrahl
    05.04.2009 na 17:01 | #4

    @OTA
    Oto, neviděl jsem to detailně, jen tak od oka-moje intuice. Myslím, že se měl soupeř v kritické pozici, kdy jsi nabízel výměnu věží po Tvém tahu: -;Ve8 rozhodnout k obětování kvality Vxf6. Tvůj král by zůstal pod matovým útokem a soupeři by zůstala velice silná dvojice střelců. Máš slabé pole h7 a otevřené diagonály h7-b1 a h8-a1. A ty bys ještě navíc hrál dále dlouho bez věže „a8“, než bys ji rozehrál. Není to tam asi bum-bum, ale stál jsi špatně. Jak Ti věřím, tak jsem Tě už tam odepsal.

  5. OTA
    05.04.2009 na 19:30 | #5

    @JStrahl
    No jo- to jsou právě ty tvoje podivný šachy.
    Přece poznám, když situaci ovládám a mam to pod absolutní kontrolou, nebo když plavu jak pramice.
    Takovou partii už jsem taky předved(jak jsem hrál bez figurek a pozice na remízu).

  1. Žádné zpětné odkazy