Domů > Různé > Jak porazit Otakara Macháčka-II.

Jak porazit Otakara Macháčka-II.

Zrovna jsem se dozvěděl další podrobnosti o naší legendě, které by se daly využít při partii s ním.

Málokdo ví, že Otakar Macháček má vynikající přípravu pro boj zblízka…takže se s tím musí počítat.
Otakar byl v 80. letech součástí špičkové ČSLA a byl připravován pro vysazení v Rusku, což je rarita. Každý by předpokládal spíš nasazení západním směrem. Zde se měl obejít bez jakékoliv náročné techniky. Průprava se skládala např. z denních koňských dávek v jízdě na kole Praha-Děčín a zpět, aby byl připraven se rychle přesunovat v týle nepřítele.
Současně jej připravovali i šachově, aby měl větší možnost krytí a neznalost šachů v Rusku se neodpouští.
Do dnešních dnů Otakar s láskou vzpomíná na velkého učitele pana Lipovského, který jej připravoval již v té době na šachové boje v 21. století, a to bez použití jakýchkoli počítačů, knih nebo pomůcek.

  1. OTA
    01.04.2009 na 05:09 | #1

    To ale neni tak uplně přesně. Já měl kdysi dávno doma šachovou knížku. Byla asi z roku 1910, od Zmatlíka a Durase. Jenom,že jsem ji nikdy nečet. Bylo v ní málo obrázků, tak mě nebavila.

  2. Víťa
    01.04.2009 na 11:10 | #2

    Výborně, minulý týden jsem vyklízel bývalé prostory a mohu panu Otovi darovat obrázkový časopis, který jsem tam našel. Tuším LEO se jmenuje, nebo tak nějak …

  3. JStrahl
    01.04.2009 na 11:35 | #3

    Pane Víťo, nesmíte brát doslova vše, co napíšu…např. Otakar umí v rozporu s tím, jak jej tady popisuji, číst a počítat…přinejhorším do stovky…

  4. Víťa
    01.04.2009 na 11:46 | #4

    To já nezpochybňuji, jenom jsem mu chtěl udělat radost, neboť v tom LEU je vyobrazena spousta pozic 🙂

  5. OTA
    01.04.2009 na 19:27 | #5

    @Víťa
    Vzhledem k mému věku, mě už víc budou zajímat jiný časopisy. S nastupující infantilitou bych to viděl na Asterixe. Možná i Čtyřlístek.

  6. OTA
    03.04.2009 na 06:32 | #6

    Tak že jsme uzavřeli Přebor Prahy. Konečně tedy můžu zveřejnit heslo k úvaze Jirky Strahla. Je to „Fischer“. Ovšem, Jirka tam nepíše tak uplně pravdu. Celé tajemství drtivého systému spočívá v tom: přesvědčit soupeře,aby hrál tahy,které chci já. A ještě je důležité, aby měl pocit, že je vlastně vymyslel sám. Proto se mi dost blbě hraje proti počítači. Ten se nějak zblbnout nenechá a kolikrát nechce sežrat ani hodně luxusní oběti.

  1. Žádné zpětné odkazy