Domů > Přebor Prahy > USK Praha A-Sokol Vršovice F 6-2

USK Praha A-Sokol Vršovice F 6-2

Na úvod jsme porazili alespoň elově nejsilnějšího konkurenta v boji o postup.

1. Veselský 1/2 – Michal nebyl ve své kůži, jak přiznal po partii.
2. Strahl 1/2 – soupeř hrál od začátku na remízu. Jinak mohl pokoušet i výhru.
3. Šercl 1 – nátlaková hra od samého začátku a soupeř se vzdal v okamžiku, když už neměl čím táhnout.
4. Macháček 1 – přišel o 10 minut později a za půl hodiny vyhrál. Šachy ale hrát neumí, na tom trvám. Vždyť ten kluk se neorientuje v prostoru a čase, nerozezná pěšce od střelce, nezná základní postavení figurek a když v partii s ním vyměníte dámy, tak hra pro něho skončila. Důvody, které vedou jeho soupeře k tomu, že s ním prohrávají, by se měly dát přezkoumat psychologem.
5. Šíša 1 – prý to na něho bylo moc ostré. Strategicky uplatnil výhodu pěšce navíc. Nepochyboval jsem od začátku, že je to bod.
6. Procházka 0 – pořád jsem ho viděl nějak moc stísněného.
7. Veselý Jaroslav 1 – hrajete moc rychle všichni, ani to nestačím sledovat. Akorát jsem mu potřásl rukou. Jarda mě uvedl v omyl, protože měl bílé a na partiáři po skončení jeho partie jsem přečetl začátek noticky: „Bílý….“ a domýšlel jsem, že Bílý vzdal. Tak jsem chtěl vysvětlit rozpor. Ale Jarda je neortodoxní a výsledek značí: „Bílý vyhrál.“
8. Dvořák Aleš 1 – nic jsem neviděl. Viz výše – hrajete moc rychle.

Chronologicky:
Dostavil se fotograf a než jsem mu několikrát zapózoval, ztrácel jsem na soupeře 30 minut. Mezitím se dostavil Macháček a nejdříve otravoval, že mu chybí pěšec, pak že si ho spletl se střelcem, že je to OK, a za chvíli, abych mu zapsal výhru. Pokud Ota Macháček vyhraje do hodiny, vím, že jsme už vyhráli i jako družstvo. Považuji jeho výhru vždy za dobré znamení pro družstvo. Naopak, pokud se on moří s partií, vypadá to s námi bledě.
Následovala výhra Jardy Veselého (2-0) a Aleše Dvořáka (3-0). A protože neschopný kapitán zapsal chybně výsledek do tabulky a někteří se domnívali, že už vedeme ne 3-0, ale 4-0, Michal Veselský „pojistil“ výsledek remízou (3,5-0,5).
Pak ukončil vítězně Šercl (4,5-0,5), remízově Strahl (5-1).
Zdržoval Šíša (6-1) s Procházkou (6-2), což se nám pak vymstilo, protože nás ve 22,30 nepustili již do hospody s odkazem na zavíračku ve 23,00 hodin.
Pozápasový rozbor dopadl, pokud jsem dobře vedl evidenci: Veselský 3 ks, Šíša 3 ks, Dvořák A. 3 ks, Dvořák B. 3 ks, Strahl 2 ks.
V pondělí hurá na Oázu.
JStrahl

  1. Víťa
    02.02.2009 na 15:57 | #1

    Co to jsou tady za plky? Počkejte na radlický válec holomci!

  1. Žádné zpětné odkazy