Domů > Přebor Prahy > USK A – Pankrác E

USK A – Pankrác E

Nakonec (ne naší zásluhou) budeme postupovat?

Baráž o postup do Přeboru Prahy.

Nebudu to moc popisovat. Jenom pár postřehů.

Začátek výborný, protože 1. deska Radek Wasserbauer vyhraje kontumačně dle informací od korektních soupeřů. Potom už víceméně mínusy.

Otakar Macháček, přestože stojí výborně, přestože jsem ho nejméně 2x upozorňoval, ať hraje zodpovědně a neblicá, dostává vidle na dámu a krále, a tím přichází o figuru, vzdává cca po necelé hodině hry. Psychologická rána na solar plexus pro celé družstvo.

Kamal Jarrah remizuje.

Pascal Jorrat se ocitá v matové síti a nakonec vzdává.

Překvapuje – přinejmenším mě osobně – Milan Vogl, který útočí černými proti Evelině Kolmychek (WFM) a vyhrává. Jediná naše výhra na šachovnici od hráče – přiznávám otevřeně-, od kterého jsem to očekával nejméně. Na druhou stranu jsem mu věnoval cca 10 minut telefonického hovoru, abych ho mentálně připravil na soupeřku. Vyplatilo se!

Paprsek stojí od začátku podezřele a po 20. tahu už vyloženě, při stejném materiálu, na prohru. Počítač už ukazuje -3,00 – špatně založená partie. Následek toho, že se mi moc nechtělo hrát.

Už se jen dohrává a šance na výsledek 4-4 už je pouze v teoretické rovině. Ladislav Kvasnička je (hladce) prohraný, maximálně by se mohl pokoušet o věčný šach, což jsem mu ale vzhledem k výsledku zakázal a on o 2 tahy později přehlédne jednoduchý taktický úder a je konec. Partie skončila matem.

Michal Veselský se dohodne vzápětí na – asi objektivní – remíze se soupeřem ve věžovce s pěšcem méně.

Na závěr zápasu nám rozhodčí a funkcionář Jan Kovář sděluje, že stejně asi postoupíme, protože náš soupeř Pankrác deklaruje již delší dobu, že se postupu vzdává z organizačních důvodů. A současně mi vysvětluje ještě další podrobnosti a okolnosti, za kterých bychom měli na 99 % postupovat. Vše se rozhodne definitivně cca v květnu 2022.

  1. Paprsek
    15.04.2022 na 10:47 | #1

    Zapijeme to někdy, ale nevím, zda je něco moc slavit vzhledem k výkonu.

  2. OTA
    15.04.2022 na 11:11 | #2

    Já sem byl nějakej přemotivovanej, nebo co. Tak sem se na to těšil. Soupeře pod tlakem jak malýho kluka. Oba dva koně uprostřed šachovnice a vítězství na dosah. Partie snů. Bohužel jsem se dotkl pěšce, když mě hrozily vidle na dámu a krále. Tři tahy jsem o tom věděl a sáhnu na jinou figuru. Jak jsem se dotkl toho pěšce,, hned jsem vzdal. Soupeř trošku čuměl. Vypadalo to, že ani nepochopil, co jsem to udělal, pač zrovna neseděl u šachovnice. Už to hraju, jak ten paprsek! Tahle důležitá prohra jde fakt za mnou!

  3. Paprsek
    15.04.2022 na 13:25 | #3

    @Paprsek
    …svět se změnil. Otakar uznal chybu.

  1. Žádné zpětné odkazy