Domů > Různé > Další smutná zpráva

Další smutná zpráva

Vážení,

oznamuji vám smutnou zprávu, že nás opustil RNDr. Josef Smolka. Už si s ním nezahrajeme. Můžeme už jen vzpomínat na jeho Holandskou.

Čest jeho památce.

On byl jeden z těch, kteří stáli u mých začátků. Také díky němu můžu dneska klidně porážet i takové hráče, jako je například Jirka Strahl.

 

  1. Michal
    18.06.2020 na 16:19 | #1

    Pan Smolka, byl výrazná a inspirativní osobnost. Vždycky jsem obdivoval jeho zarputilost. Remíza mu nic moc neříkala a to ani v pozdějším věku a přišlo mi, že podobně fungoval i v životě…
    V naší poslední vzájemné partii někdy před deseti lety mě coby papírového favorita porazil. Když jsem zkroušeně přiznal, že si mě namazal na chleba, okomentoval to se šibalským úsměvem: „To víš, Michale, já jsem hrozně dobrej…“

  2. Erik Štěrba
    21.09.2020 na 19:44 | #2

    Ač jsem se narodil o dost později, myslím, že mohu řici, že doktor Smolka byl můj kamarád. Poznal jsem ho již před 40 lety v Bohemians. Hrál výborně a obětavě až do pozdního věku. Fascinovala mne rychlost, s jakou dokázal hrát ještě loni bleskové partie. Byl to inteligentní a přátelský gentleman – čest jeho památce!

  1. Žádné zpětné odkazy