Domů > Různé > Přerušení soutěže družstev !!!

Přerušení soutěže družstev !!!

Tak už je to tady!!! Update: I Folimanka zavřela…

Update: I celá hala Folimanka je kompletně uzavřena…

Viz email od Předsedy PŠS:

Vážení šachoví přátelé,

vzhledem k vývoji situace v oblasti koronaviru se výkonný výbor pražského šachového svazu rozhodl přerušit Přebor Prahy šachových družstev. Ačkoliv šachový zápas 2 týmů svým počtem nepřekračuje hranici 30 osob, je toto rozhodnutí preventivním opatřením pro zajištění ochrany zdraví nejen šachové veřejnosti. Uvedené rozhodnutí platí od pátku 13.3.2020 od 06:00 do odvolání. Od této doby se nebudou konat žádné zápasy družstev. V závislosti na dalším vývoji situace výkonný výbor rozhodne o dalším postupu. (ukončení, náhradní termíny, anulace,…).

Zároveň platí, že na zápasy konané v týdnu od 9.3.2020 nebudou aplikovány pokuty za nenastoupení družstva a neobsazení šachovnice.
Předseda STK bude o uvedeném rozhodnutí informovat všechny kapitány. Zároveň prosím, abyste o něm informovali vaše členy.

Ačkoliv přebor družstev dospělých je nejaktuálnější téma, tak omezení se týká samozřejmě i další turnajů a soutěží. Seznam těch, které jsou organizovány Pražským šachovým svazem bude revidován a budete o jejich konání resp. nekonání v blízké době informováni. Pokud organizujete vaše oddílové turnaje, tak respektujte nařízení vlády, ministerstva a dalších státních nebo místních autorit.

Zároveň bychom Vás chtěli informovat, že uvedené rozhodnutí je v úzké koordinaci se ŠSČR, který dnes také přerušil všechny ligové soutěže (Extraliga, I. liga, II. liga).

S pozdravem
Jan Hruška
Předseda
Pražský šachový svaz

  1. Jarda M
    28.03.2020 na 19:03 | #1

    @Honza

    Dá se hrát na chess.com i na rychlé tempo, kdy navíc nějakým způsobem dokážou odhalovat ty, co používají počítač. Jde tam udělat klub a pro něj uzavřený turnaj, kde se dá nastavit maximální počet kol a podle počtu účastníků se to nalosuje buď každý s každým nebo Švýcarem. Už jsem tam hrál na 10 minut a přijde mi to dobré.

  2. Honza
    29.03.2020 na 14:45 | #2

    @Jarda M
    Dá se hrát všude možně. Chtěl jsem Víťu. Já např. hraju na lichess.org, taky dobrý.
    Tady to mohlo být se zasvěcenými komentáři, škoda.

  3. Michal
    30.03.2020 na 15:38 | #3

    @Jarda M
    To s tím klubem zní fajn. Zorganizuješ to? 🙂

  4. Zdeněk
    03.04.2020 na 00:07 | #4

    @Honza
    Nechci Vám do toho kecat..Ale pro slabý tah se používá otazník a pro hodně slabý 2otazníky..Ale 3otazníky jsem ještě nezažil..

  5. Honza
    03.04.2020 na 18:14 | #5

    Zdendo, trojtý otazník byl pouze nad jeho tahem jestli bude nebo nebude, nebyl

Stránky s komentáři
1 2 17246
  1. Žádné zpětné odkazy