Domů > Různé > Dukla E – USK B

Dukla E – USK B

Nastoupili jsme v osmi! Haha, už to byl první velký úspěch před zápasem s Duklou. Chyběli Mišo, Kvasňa, Bohuš… Jarda hrál za Áčko, tak jsme si museli vypůjčit pár hráčů, který obvykle nastupují za Céčko.

To že máme souběh všech 3 družstev jsme poslušně hlásili hned při nástupu a hráči Dukly si dělali zálusk na levné body – vždyť taky nenechali nic náhodě a postavili prvních 6 hráču ze své soupisky! My jsme ale nedali svou koži lacino a tak se na půdě armádního klubu strhl velký boj.
Vemu to v přibližně chronologickém pořadí tak, jak si to (ne)pamatuju.

Docela brzo prohrál Ivan, soupeř ho postavil před nelehkou úlohu – ztratit kvalitu anebo se dostat pod silný útok. Ivan se nechtěl smířit s materiální ztrátou a tak zvolil druhou možnost, kterou jeho král neustál.
0-1

Víťa Vohralík pluje ve známých vodách Birdovy obrany proti panu Jahodovi. Soupeř je to elově silnější, a proto je poměrně brzká remíza velmi dobrým výsledkem.
0,5-1,5

Někde tam prohrává i Milan Košař, seděl nejvíc u zdi a přiznám se, že z jeho partie jsem neviděl ani ťuk.
Doplnění – Milan hrál proti panu Matyskovi, takže to neměl jednoduché, navíc se hrála uzavřená pozice, ve které Milan stratil hodně času a v časovce pak padnul.
0,5-2,5

Radostnější pohled je ale na přední desky. Již v zahájení získal velkou výhodu Adam, s figurou navíc polehky vítězí – skvěla práce.
1,5-2,5

Vašek v koncovce střelců jednoho lapil a další bod byl na světě.
2,5-2,5

Je to vyrovnané, co?
Já i Aleš jsme hráli poněkud výše, jak jsme zvyklí – na 3. a 4. šachovnici. Aleš hraje pevnou londýnskou výstavbu proti soupeřové královské indické, nebo tak nějak. Partie je to vyrovnaná a spěje k remíze. Aleš si ale vybírá slabši pokračování a přechází do pěšcové koncovky, ve které chybuje a prohrává. Je to ale kapitánova první letošní prohra, takže mu je odpuštěno.
2,5-3,5

Proti mě nastoupil pan Světlý, který měl zatím ze 4 partíi 4 body. Naštěstí jsem to před partií nevěděl a hrál jsem černými Benoni, kteréž to jsem si před nějakou dobou usmysl, že budu hrát proti 1.d4
Na to, že jsem to zahájení hrál v soutěžním zápae asi poprvé, se mi vedlo vcelku dobře. Snažil jsem se o figurovou hru na dámském křídle a místama jsem soupeře i zatlačil. Pak se mi povedlo vyměnit pár figur a když se soupeř pustil do odvážného postupu pěšču na královském křídle, vytvořil si slabiny, které jsem napadal.
Pozice se mu před časovkou rozpadala, tak zkusil ještě obětovat figuru za nějaké ty komplikace, ale když jsem je ustál a po jeho reklamaci, že jsem nestihl 40 tahů, která se ukázala jako neodůvodněná, jsem bez věčších problémů dovedl partii do vítězného konce.
3,5-3,5

Jako poslední dohrával Pascal. Letos je to náš úplně nejlepší žolík a na 8. prkně sbírá jeden bod za druhým. Proti soupeři ze Švýcarska se dostává do lepší jezdcové koncovky s pěšcem navíc (v hospodě nám pak Vašek ukázal jedno zlepšení, které kdyby Pascal viděl u partie, ušetřilo by nám to spoustu nervozity).
Partie dospěla až do velké časové tísně na obou stranách – Aleš zapisuje partii, soupeř hraje nemožný tah, Pascal dostává 2 minuty k dobru a soupeře udolává.
4,5-3,5

Nakonec se to tedy povedlo. V úterý nastoupíme proti Praze 4, která má zatím 100%, tak by jsme jim tu první porážku uštedřit mohli, ne? 🙂

  1. Aleš
    02.03.2020 na 13:54 | #1

    Ahoj Luky, diky moc za hezkou reportaz. Ted nejak nestiham, tak to bodlo. A taky gratuluji ke skvele vyhre, ktera prispela k celkovemu vitezstvi. Good work.

  1. Žádné zpětné odkazy