Domů > Různé > USK B – Bohemians E

USK B – Bohemians E

První letošní domácí zápas padl na naše Béčko…

…a hned první kolo se na nás chystal papírově jasně silnější soupeř, de-facto dvojlitry od shora až dolů, až na pár vyjímek. Přijeli jsme si tedy v poklidu zahrát.

Jako první končí Ota, který je neskutečně rozjetý z předchozích dnů a kosí silné soupeře hlava nehlava.Jeho soupeř, Koudelka Ivan (2005) se nestačil divit, jak pěšci lítali. Chvíli měl pěšce více Ota, chvíli soupeř, pak zase Ota…atd…
Celkem divočina, jak jinak, a my máme prvního boda!
1-0

Druhý končí překvapivě brzy Aleš. Hraje nemastně neslaně, nepouští se do žádných větších akcí a soupeř také nemá zrovna chuť se prosadit.V 18.tahu začínám opakovat tahy a soupeř překvapivě opakuje také. Před třetím zopakováním nabízím remízu a soupeř, Axamit Robert (2044), přijímá.
1,5-0,5

Pak se chvílu hraje, další výsledek přichází od Jardy Veselýho z poslední desky. Ten hrál svojí pevnou hru a také se nepouštěl do větších akcí, partie též končí v poměrně zablokované pozici smírem. Soupeř, Zdeněk Miloš (1917), remiz sám nabídl.
2-1

I první deska dává o sobě vědět. Premiéra našeho nového spoluhráče, Michala Kovaľa, dopadla skvěle. Michal podržel tým a i on dává se soupeřem, Filipem Holým (2046), za remízu.Mišo hrál skvěle, získal dokonce i pika navíc, vzhledem k povaze pozice s nestejnopolnými střelci ale byla remíza adekvátní.
2,5-1,5

Zajímavé…zatím nikdo z nás neprohrál, svítala naděje, že třeba překvapíme a celkově urveme alespoň remízu…

Kvasňa trápil jedinou ženu utkání, Lenku Havrdovou (1867), když ji připravil o lehkou figuru. Partii dotáhl do vítězného konce. No, panečku, vstup do sezóny se mu povedl!
3,5-1,5

Lukyho partie určitě patřila k těm záživnějším partiím dnešního večera. Ostré zahájení. Jeho soupeř, Kopička Karel (2044) dokonce vybojoval kvalitu. Že by první letošní prohra a první prohra dnešního zápasu? I kdeže…Luky našel parádní tahy jezdcem, a „po Otovsku“ tak donutil soupeře kvalitu vrátit…No, donutil…ono se do toho vrácení kvality soupeři už moc nechtělo, a raději vzdal! Super, už jsme vyhráli!
4,5-1,5

Bohouš také sehrál pěknou partii s: Hořejš Josef (2021). Zkušeně částečně otevřel pozici, aby prosadil svou dvojici střelců. Získal více ze hry, ale nakonec po pár výměnách se musel spokojit „jen“ s remízou.
5-2

Poslední partie, na kterou se čekalo až téměř do úplného konce si vychutnával Vašek, který se svým soupeřem, Jirsou Lukášem (1983), již pár partií v minulosti sehrál. Skvěle připravený Vašek hrál s jiskrou a nápadem a i když soupeř hrál dobře, prosadit se nedokázal. Naopak Vašek dovádí partii až do pěšcové koncovky a učebnicově vyhrává!
6-2 !!!
Obrovská gratulace všem!

Podpořit nás ještě přišel Jarda Mráz, který přinesl asi milion nových partiářů, za což mu velmi děkuji. Myslím, že máme na 10 let vystaráno ;-D
Příští kolo nás čeká v pondělí 20.1. v Sokolovně Vyšehradu.
Děkuji za pozornost 😉

  1. OTA
    15.01.2020 na 06:18 | #1

    Supeeer parádička

  2. OTA
    15.01.2020 na 06:29 | #2

    Jsem rád, že mě sem Aleš nominoval. To je tým. Tady nikdo neprodal kůži lacino! Pokaždý se nevyhrává, ale takhle se bojuje!

  3. Michal
    15.01.2020 na 09:29 | #3

    Pěkný! Jde z vás strach 🙂

  1. Žádné zpětné odkazy