Domů > Různé > USK B – DP G

USK B – DP G

Víťa tipoval, že to bude sněhulák…

Hráli jsme s předposledním mužstvem v tabulce, tušil jsem, že úplně snadné to ale nebude.
Soupeřova ela šla většinou pod 1600, úspěšnost některých soupeřů ale nebyla vůbec špatná!

Jako první končí velmi brzy Bohouš. Vytvořil baterii na pole h7 a soupeř spolupracoval a odevzdal figuru.Velmi rychlá partie…začátek super, dobrý první krok na „Víťova“ sněhuláka.
1-0

Další bod…neudělal hned tak nikdo! 😉 Hrálo se opravdu velmi dlouho. Jakoby se to všechno nějak zaseklo…

Vašek na první hraje ostrou variantu s gambitem na d4. Soupeř se zamyslí nad jedním tahem na 30 minut! Petr čeká na soupeře. Jarda V. hraje…špatně. Nechává si otevřít na svého krále h sloupec…to nevypadá do budoucna moc dobře.
Aleš hraje taky mizerně, zahájení velmi pasivně, tentokráte mu to s černými nevychází…soupeř je teoreticky dobře připraven. Rudla Matouš hraje celkem vyrovnanou hru. Luky taktéž, Ivan rovněž…

Vašek je konečně na tahu a v ostré pozici si marně snaží vzpomenout na správné pokračování. Další tah hledá hodinu !!!
Místo okamžitého zisku materiálu volí přísun dalších figur, tím ale dává soupeři čas se bránit, situace se komplikuje.Petrovi dorazil soupeř a hraje se. Jarda ještě ztrácí pěšce, dnes nemá svůj den. Aleš se nějak drží, je jen otázka času, než ho soupeř smete v centru.
Rudla má pěšce navíc a lepší hru. Měl by to vyhrát. Luky vyměnil pár figur, má izoláka, ale hraje klidně.Ivan stojí o maličko lépe.

Vůbec to nevypadá tak jasně, budeme rádi za každý půlbod!

Vašek se dostává do časovky veliké…je to ale kluk šikovná a soupeře ublicá, získává figuru a soupeře nakonec shazuje v 30.tahu.
Tohle byly hrozný nervy, Vašek byl na tom časově dost špatně, po svém zamyšlení se na hodinu, ale soupeř to pak naštěstí nedal.

Také se rodí další výsledky,
Rudla někde nezahrál nejpřesněji a svou lepší pozici nakonec jen remizuje.
Skvěle hrající Luky kombinuje a dává vidle, získává figuru a hlavně cenný bod pro nás.
Jarda V. s pěchem namíň ještě bojuje jak lev, ale tohle se nedalo, horší pozice, píšek pryč, bod pryč. Není každý den posvícení.
3,5-1,5

Aleš je prohraný, ztratil pěšce k tomu, Ivan asi remíza, ale lepší a Petr asi půlka, ale taky lepší, kdoví…je to ještě dost nejasné.

Aleš v časovce tahá za kratší konec a ze zoufalství nabízí remízu. Soupeř nakonec přijímá! Uff.
4-2

Dohrává Petr a Ivan. Petrovi dávám vědět, že stačí remíza, ten ale tuší lepší šanci a bojuje. Ivan někde získal dva pěšce a dostává se do koncovky
J+2P (g+h) proti J. To bude výhra asi… Petr ještě bojuje, ale nakonec přijímá remízu. Bylo by to nejspíše už vyhrané, stál lépe, navíc s pěšcem navíc.
4,5 – 2,5

Ivan už může hrát v klidu koncovku. Možná, že ji hrál až moc v klidu, když se vzdálil králem od pěšců a dopustil soupeřův průlom do své pozice.
Ztratil oba pěšce. Remíza. Nevadí.
5-3

Jdeme na pivo, analyzujeme, pijeme, kecáme, bylo to fajn.
Nebyl to lehký zápas.

Mimochodem, můj předzápasový tip výsledku byl právě 5:3, trochu jsem čekal potíže a Víťův sněhulákový optimismus jsem nesdílel.
Scénář, kdy téměř poslední v tabulce sejme favorita se naštěstí nekonal, byť k tomu nebylo daleko.Vašek i Aleš získali své body tak trochu se štěstím…

Příští kolo Praga, to bude jiné kafe!

  1. Michal
    28.02.2019 na 09:48 | #1

    Nejspíš to bude tím, jak se oteplilo… podobné počasí sněhulákům nesvědčí 😉

  2. Aleš
    28.02.2019 na 19:58 | #2

    @Michal
    Úplně jsi na to kápl!

  1. Žádné zpětné odkazy