Domů > Přebor Prahy > Loko Radlice A – USK B

Loko Radlice A – USK B

Jak dopadl náš první zápas sezóny?…

Hned na začátek nás čekal papírově nejsilnější soupeř a jasný favorit naší skupiny. I díky souběhu s Áčkem nám chyběla naše esa z předních pozic a moc šancí tomu zápasu asi nikdo nedával…
Soupeř naštěstí také nenasadil své první dvě desky…a tak se hrálo…

První nabízí remiz Bohouš, který proti sobě chytl „našeho Smížu“. Už asi ve druhém tahu…což soupeř zatím nebere… 😉
Bohouš nakonec docílí výměny dam a i když má pozici sice opticky horší, nedopustí žádný průnik soupeře a partie opravdu končí smírem!
0,5 – 0,5

Na čtyřce bohužel prohrává Jarda V., který zahrál nesprávným koněm a odevzdal pěšce. Pan Smolka si partii vzít už nenechal.
Jarda to neměl vůbec snadné.
1,5 – 0,5

Na pětce zase naopak vítězí Aleš, který hrál s černými své oblíbené zahájení, ovšem vznikla z toho taková mela…
Rozhodla Alešova bojovnost, kdy navázal na svůj úspěch z přeboru proti Ládíkovi a svou aktivitou figur docílil lepší pozice. Nutno podotknout, že opět se štěstím a za spolupráce soupeře… 😉
1,5 – 1,5

Opět plichta…

Půlku přidává i Vašek, který se správně ptá kapitána, jestli může nabídnout remízu. Pozice to byla oboustranně neprůstřelná,
Vašku, skvělý výkon – důležitý půlbod na prvním prkně!
2 – 2

Remizuje i Košař. Ten sice v průběhu partie dokonce vedl o pěšce, toho ale zase nějak ztratil a v koncovce D+V + 4p s horším časem jsme byli za tuto remízu nakonec rádi.
2,5 – 2,5

Je to drama, stále vyrovnané…
Ale Jirka už vypadá prohraně, Jarda Mráz stojí o trochu hůře, Pepa o trochu lépe.

V ten moment nabízí Pepovi soupeř, pan Štěrba, remízu…Pepa se opět správně ptá kapitána…jeho pozice se mi líbí o trochu více, navíc Pepovi věřím, je to náš žolík v rukávu! Bojovná partie pokračuje, trochu houpačka, chvíli to vypadá, že se soupeř zachrání, ale Pepa hraje přesně a partii nakonec vyhrává! Tohle se fakt povedlo!
2,5 – 3,5

Vedeme…jen chvíli ovšem…

…protože prohrává Jirka Ř. Tomu jsem před začátkem utkání věřil. Jeho soupeř byl pan Terpstra, nám to dobře známý hráč z turnajů Prahy 4.
A i když je Wiep silný hráč, ze zkušenosti víme, že prohrál například i s Jardou Mrázem, pár let nazad. Jirka si taky proti němu věřil a volí ostrou útočnou hru. Nějakou tu oběť…No nakonec má Jirka J+S proti V…to by bylo krásné, kdyby neměl soupeř o 4 pěšce navíc!
3,5 – 3,5

Vše rozhodne partie na 8.desce, vše má v rukou Jarda Mráz…

…jste napnuti…? ;-P

Jarda bojuje jak lev. Soupeř ho trochu přehrává na královském křídle, musí se ovšem hrát přesně a oba soupeři nemají moc času…
Na Jardovi je nicméně vidět, že si s pozicí neví úplně rady a nehraje nejpřesněji, navíc ho ty tahy stojí čas. Soupeř naštěstí také není úplně blicař, a čas se dorovnává. Jarda se na mě konečně v jeden moment podívá a já mu signalizuji, aby nabídl remízu. To Jarda také činí a soupeř, který si v časovce úplně zcela také nevěří, se radí se svým kapitánem a ten…není proti.
Ono papírově…by ty Radlice měly mít ten postup stejně v kapse…ale znáte to… 😉
4 – 4

Tohle se vážně povedlo!
Důležitá remíza. Děkuji všem, co přišli, dneska to bylo o srdíčku i o týmu. Tak se mi to líbí!
Teď neusnout na vavřínech…a jít si pro další body, tentokráte snad již pro plný počet bodů… 😉

  1. Uhliházi
    08.01.2019 na 12:01 | #1

    Hezká reportáž i výsledek, gratulace, zvlášť JardoviM.

  2. Jarda M
    08.01.2019 na 12:37 | #2

    @Uhliházi

    Dík 🙂

    Nemyslím, že jsem byl na královském křídle trochu přehráván. Byl jsem přehráván fakt hodně. Měl jsem otevřeného krále a soupeř si na g sloupec sunul věž a hrozil maty. Na dámském křídle jsem mezitím postupoval pěšci, takže jsem alespoň trochu hrozíl. Kdyby měl soupeř víc času, tak jsem to nejspíš prohrál. Celkově jsem rád, že z toho vyšla remíza.

  1. Žádné zpětné odkazy