Domů > Různé > Jak jsem (zase jednou) šířil slávu USK ;)

Jak jsem (zase jednou) šířil slávu USK ;)

Jelikož je už v zásadě po sezóně, tak mi snad odpustíte jeden „paprskovský příspěvek“…

Protože nás čeká za dva týdny Stromovka, rozhodl jsem se v sobotu 2. června otestovat formu na orientačním koloběžkovém závodě kolem Tachovských Kapliček a to přesto, že se mě nikdo z naší koloběžkové komunity nerozhodl následovat.

Cílem závodu je objet za tři hodiny co nejvíce kapliček v okolí. Kapličky jsou předem známé a mají různou bodovou hodnotu. V pátek večer se mi podařilo natrasovat trať v hodnotě 160 bodů, což bylo o 5 bodů více, než měl loňský vítěz. To mi dalo definitivně odvahu do závodu vyrazit.

Samotné místo, závod i lidi kolem byli super. Registroval jsem se pod hlavičkou USK. Ještě jsem panu pořadateli zdůrazňoval, ať mi tam napíše „USK šachy“, abych v případě neúspěchu náhodou nedělal ostudu…

Ještě rychlý oběd, trochu se porozhlédnout po okolí a pak už na start… Sice jsem nejel nejrychleji, ale pořád dost rychle na to, abych ke 160 přihodil další kapličky za 25 bodů. Navíc mi i přálo štěstí, když jsem dokončil závod 14 vteřin před limitem a vyhnul se bodové penalizaci. Při přepočtu bodů se ukázalo, že dobře zvolená trať bude mít navrch nad nejrychlejšími nohami a mně spadlo do klína nečekané vítězství! Přitom soupeři rozhodně nebyli žádná ořezávátka. Například Martin, druhý v pořadí, skončil letos na druhém místě na dvanáctihodinovém koloběžkovém maratonu, kde nakroužil více než 200 km, během kterých pětkrát vystoupal na Ještěd. Po startu jsme vyráželi stejným směrem a já z něj viděl jenom záda, takže jsem si myslel max. na první trojku.

Drobnou ostudu jsem si uříznul až při odjezdu, když jsem nestihl vlak zpět do Prahy. K nádraží to bylo víc do kopce, než jsem si pamatoval, takže mi ty čtyři minuty prostě nestačily 🙂 Chybka, jenže to jedno vítězný pivko po závodě, jsem si prostě odříct nemohl… A protože už ten den nic nejelo, nezbylo než se se slovy „asi nejsem zas tak dobrej“ vrátit zpět do startovního dvora a užít si grilovačku s pivem a kytarou. Ale hlavně jsem ten večer získal možnost nahlédnout do kuchyně lidí, kteří koloběžkama opravdu žijou a dozvědět se spoustu užitečných věcí (třeba, že bych si měl pořídit ještě drobet lepší – s velkým kolem i vzadu, pro lepší setrvačnost:).

Každopádně do nedělního závodu jsem se už nezapojil. Komplet si Tachovský víkend střihnu až za rok, tak doufám, že se někdo připojíte.

Sešly se koloběžky různého typu:

Na startu:

V cíli:

Stupně vítězů:

Ondra přijel na závod od Plzně (cca 50km). V jednáct večer se zvedl, nasadil blikačky a jel zpátky. Závod bral jako přípravu na Krále Šumavy.

Tohle není obchod, ale koloběžky pana pořadatele 🙂

  1. Paprsek
  2. Paprsek
    05.06.2018 na 07:31 | #2

    Michale, jinak opět jsi se osvědčil v tom, že jakmile je závod-soutěž trochu nerovná, dostaneš všechny výhody na svou stranu. 🙂
    PS. Je čas založit oddíl? 🙂

  3. Michal
    05.06.2018 na 09:33 | #3

    @Paprsek
    S Davidem jsme zapařili. Zrovna řešil nějakou sázku, má zhubnout a moc se nedaří… Škoda, že jsem nevěděl, o jakou legendu jde 🙂
    Každopádně závod proběhl zcela podle pravidel. Pravda, cca 10 metrů jsem se přemístil s koloběžkou přes rameno při brodění říčky, což byla cesta, kterou zřejmě nikdo jiný nevyužil, ale rozhodně nic v rozporu s regulemi 🙂

  1. Žádné zpětné odkazy