Domů > Přebor Prahy > USK B – Kbely B 3 : 5

USK B – Kbely B 3 : 5

Celkový výsledek B-éčka rozhodl půl-bod… 😉

Pohled Paprska na celý zápas. Zelený je strom života. 

Nádherně jsme si to spočítali, že potřebujeme uhrát 1x výhru a na skóre 3,5 bodu. Nejdříve jsme se pokusili domluvit 4-4. Na to soupeř nepřistoupil s tím, že chce v sezóně skončit, co nejlépe (kdo ví, možná tedy budou 5. místo 6.) nebo chce být sportovní, ať se hraje, i kdyby měli prohrát. Aspoň kdyby přišli s tím, že jsou motivováni od Unichess, a že nám tedy přišli pořádně nařezat. 🙂

1 – Paprsek. Příšerná hra od začátku. Nahradil jsem protentokrát rychlou prohru Otakara, protože jsem byl už během 1. hodiny prohraný a pak jsem bránil ztracenou věc. 

2 – Otakar. Tady je jedna půlka, co nám včera chyběla. 🙂 Ne, dělám si srandu, za půlku na druhé desce jsme byli rádi.

3 – Vašek Janeček vyhrál a hlavně jako cizák bojoval udatně za USK do vyčerpání všech možností.

4 – Jirka Řehák – dohrával s Alešem poslední dvě partie. Už máme 3 body a potřebujeme půlku. Byl jsem celkem klidný, protože Aleš je ruplej, ale Jirka má remízovou věžovku. Opět nabízím Kbelům, že jim dáme z posledních dvou partií 1,5 bodu a tím oni vyhrají tento zápas a my uhrajeme potřebnou půlku. Neberou a ženou to přes závit.
Bohužel Aleš po kontrole během tří tahů skládá zbraně. Jirka si věžovku zhoršuje, zhoršuje si i čas. Nakonec – bojuje, ale už jenom blicá za ztracenou věc. 

5 – Bohouš půlka.

6 – Aleš už jsem psal.

7 – Jarda Veselý vyhrál, kdy se nenechal odradit od útoku. Tleskám.

8 – Láďa. Stejné zklamání jako na 1. desce. 

Tak máme lepší vzájemný zápas, více výher, než Unichess, ale jako první kritérium rozhoduje skóre, a tady nám chybí pověstná půlka, tak mažeme do 3. třídy.

Zapili jsme to v hospodě, ale jen ve třech a z kumbálu se vynořily i zbytky Céčka s hláškou: „Příští sezónu Otakara nechceme, necháme vám ho!“

 

  1. OTA
    28.03.2018 na 07:10 | #1

    A jak to dopadlo?

  2. Paprsek
    28.03.2018 na 07:19 | #2

    @OTA
    Jsi neudělal bod, a proto sestupujeme. 🙁

  3. Paprsek
    28.03.2018 na 07:20 | #3

    @OTA
    …a ještě jsi předčasně odešel…to kolektiv(-izátor) neodpouští. 🙂

  4. Honza
    28.03.2018 na 08:07 | #4

    @OTA
    Otakare tak to úplně to není, já vím že máš angažmá v BRD ale kdyby jsi neměl co dělat tak budeme rádi, když zavítáš do pralesa ((((

  5. Michal
    28.03.2018 na 09:57 | #5

    Tak to je škoda. Doufám, že všichni viníci sestupu dostali na místě nafackováno!
    Navíc prohra nebyla zvládnuta z hlediska PR: Měla být prezentována jako gentlemanské podstoupení místa šachovým květinkám.
    Ještě na tomto místě opět připomínám hlavní problém Otakara, kterým není herní styl, ale fakt, že nikdy nemáme protihodnotu za jeho hostování. Budu požadovat po vedení, aby mu nebylo hostování povoleno, pokud nedotáhne někoho aspoň 1900+.
    Ale jinak dát tři góly, to není vůbec špatný… zase budete příští sezónu o to víc vyhrávat 😉

  6. Paprsek
    28.03.2018 na 12:11 | #6

    Michal :
    Tak to je škoda. Doufám, že všichni viníci sestupu dostali na místě nafackováno!
    Navíc prohra nebyla zvládnuta z hlediska PR: Měla být prezentována jako gentlemanské podstoupení místa šachovým květinkám.

    ad 1) Odměna je sladká. V příští sezóně hraji jen a pouze za jedno družstvo USK.
    ad 2) Nelze publikovat. Autocenzura.

  7. OTA
    28.03.2018 na 14:33 | #7

    Haló, co to je zase za „levou“!? Já jsem mohl hrát dál. Dokonce jsem stál líp. Soupeř mě nabídnu remízu, tak jsem se šel poradit s Alešem. Ten to zvážil a řekl mi ať to vezmu. Přece nebudu tři hodiny čekat až do konce, když jsme dohráli v 15_ti tazích.
    Pak jsem se šel mrknout na sabotéra Paprska a hned jsem věděl, že vzít remi byla chyba. Ten totiž zrovna obětoval dámu za horší pozici. Zřejmě dával soupeřovi fóra, aby ho to víc bavilo. Já vím, že jsem letos v béčku neměl bůhví jaký výsledky, ale zrovna včera jsem to pojal zodpovědně.

  8. Paprsek
    28.03.2018 na 15:48 | #8

    @OTA
    …ale vždyť jsi dostal pochvalu….jenom si musíš pořádně přečíst článek a ne jen číst komentáře. Ty jsou vždy zavádějící. 🙂

  1. Žádné zpětné odkazy