Domů > Přebor Prahy > OAZA B – USK A 5 : 0 (+3k)

OAZA B – USK A 5 : 0 (+3k)

Na zápas nás přijelo pět statečných…

A mohlo být i hůře, neboť Milanova účast byla do poslední chvíle nejistá.

Přicházím o pět minut později a Jirka Matyska nám těch pár minut hned neúprosně účtuje. 🙂

David není a tak mě čeká stejný soupeř jako před pár lety. Tehdy to byla remíza, ale to jsem ještě míval formu a dnes se mi navíc vůbec hrát nechtělo.

Milan na dvojce rozehrává aktivně, byť se trochu odchyluje od hlavní varianty:

Milan zde bohužel volí strategicky chybné Da4+ s nabídkou remízy. Černý vcelku logicky odmítá a po výměně dam se díky špatně umístěné bílé věži a dvojici střelců černého začíná hrát na jednu branku…

Roman na trojce stojí pevně, ale přeci jen drobet pasivně. Bude to těžké.

Karlova pozice vypadá vcelku slušně, ale nemám to moc čas sledovat, neb si odbíhám nakoupit do krámu. Přes den vůbec nebyl čas.

Ruda má izolovaného d-pěšce, materiál je redukován, ale pořád se neděje nic hrozného.

Horší je to u Milana, který nestihl naladit souhru figur a ostřelován střelci soupeře ve spolupráci s falangou pěšců, což vede ke ztrátě figury a tím i celé partie. 4-0

Mně se daří opticky vyrovnat:

Bohužel jen opticky a bílý tak neúprosně využívá možnost, kterou jsem mu nabídl. A nezachrání mě ani koncovka různobarevných střelců… 5-0

Zhruba ve stejnou dobu kapituluje i Roman. Měl, tuším, v koncovce o pěcha méně. 6-0

Drží se už jen Hostivičtí:

Karel stojí obstojně:

Bohužel, v pozici na diagramu se nechává zlákat jakýmsi přeludem a namísto výměny věží se snaží hrát na výhru (?). Černá reaguje Vfg7 a já jdu podepsat zápis a opouštím hrací místnost. Už na to nemám náladu. Mezitím vzdal Ruda v koncovce střelce proti jezdci s pěšcem méně. 7-0

To be continued…

 

  1. Milan Vogl
    15.03.2018 na 08:03 | #1

    Věděl jsem, že Da4+ není ideální tah, ale naplánoval jsem si ho už 3 tahy dopředu i s tím, že přesně v ten okamžik nabídnu remízu.
    Kdyby mě Jirka neukecal, tak jsem na šachy nešel.

    Nějak byla včerejší středa den, kdy se (skoro) nikomu hrát nechtělo.

    Bohužel po odmítnutí remízy jsem se nechal zlákat přeludem, že bych mohl hrát na výhru. Kdybych dál pokračoval ve variantách s tupými výměnami, skončilo by to jinak.

  2. Paprsek
    15.03.2018 na 10:14 | #2

    Karle, půlka tam byla. Už jsi byl málem hrdinou jako já se zápasem s Kobylisy.
    Předpokládám, že jsi hrál s Pirklovou.

  3. Paprsek
    15.03.2018 na 10:19 | #3

    Prohlášení USK A.
    Pro další utkání zásadně odmítáme přítomnost rozhodčího (šamana) Jirky Matysky, neboť v případě jeho účasti dostáváme neskutečné nakládačky…a co je naprosto nepochopitelné, on to již před zahájením zápasu prorokuje a předpokládá!

  4. Bublifuck
    15.03.2018 na 14:59 | #4

    Nebyla to náhodou OAZA „B“ ?

  5. Milan Vogl
    15.03.2018 na 15:29 | #5

    To je pravda. Minule rozhodčí ani neuměl posoudit, zda spadnul praporek a vyhráli jsme. Minule si rozhodčí ani nevšimnul, že Ota a jeho soupeř procházejí časovkou.

    Včera Jirka Matyska stihnul řídit i utkání třetí třídy a ti z toho bylo vyvalení, jak je možné, že nesmí kecat do neskončených partií a jak je možné, že rozhodčí objevil, že si sedli jinak než na soupisce (kterou si pro jistotu s sebou ani nevzali, aby na to nikdo nepřišel).

  6. Paprsek
    15.03.2018 na 16:08 | #6

    @Milan Vogl
    …nějakou příčinu musím najít. Kapitána jako sama sebe vyhazovat a hanět nebudu, trenéra nemáme, Otakar tam nebyl a na předsedu si netroufnu…tak jsem našel obětního beránka v rozhodčím. 🙂
    Mimochodem Jirka M. mi doporučil, ať náš požadavek, včetně zdůvodnění nechám prohnat přes komisi rozhodčích. 🙂

  7. Paprsek
    15.03.2018 na 16:11 | #7

    Milan Vogl :
    Včera Jirka Matyska stihnul řídit i utkání třetí třídy a ti z toho bylo vyvalení, jak je možné, že nesmí kecat do neskončených partií a jak je možné, že rozhodčí objevil, že si sedli jinak než na soupisce (kterou si pro jistotu s sebou ani nevzali, aby na to nikdo nepřišel).

    …je to potížista. Jsem rád, že jsi mi dal za pravdu.

  1. Žádné zpětné odkazy