Domů > Různé > ŠK OAZA Pha „E“ – USK Pha „C“ 4 : 4

ŠK OAZA Pha „E“ – USK Pha „C“ 4 : 4

…je to úspěch nebo neúspěch ? …….

Papírově jsme byli favorité ale Caissa tomu chtěla jinak… Byly to partie, kde rozhodovaly věže…

1.prkno – Jarda V., jeho soupeř pořád odbíhal, Jarda získal časový bonus, který při druhé časovce byl srovnán. Byla to poslední partie, kdy za stavu 3:4 jsme mohli pomýšlet ještě na celkovou výhru    mančaftu. Jarda ze zahájení vyšel aktivně, zdálo se mi, že minimálně remizově, podařilo se mu zmrtvit bílou věž ale před druhou časovkou svoji věž plundrem ztratil.  Stav 4:4

2.prkno-Milan K., ještě před svojí partii hořekoval, že to bude v nejlepším případě  remíza. Protože ho známe, vnutil jsem mu, že bílými musí hrát na výhru. Neviděl jsem partii, nakonec prohrál.  Když odcházel, za stavu 1:3, tak něco ve dveřích zamumlal.

3.prkno-Víťa V., neuvěřitelný výpady černou věží, až ji tam někde musel odevzdat ale následně získal bílou. Stálo by to za diagram. Víťo požádej někoho diagramově gramotného. Nakonec prohrál, stav 2:3.


Černý na tahu. Uvažoval jsem dvě možnosti:
a) …Vxg3, hxg3 Jc3, bxc3 Sxh1 s obavami, že mi toho střelce soupeř zavře tahem f3
b) …Jf4, ale to se mi nechtělo počítat.
Zvolil jsem první možnost, i když křemík upřednostňuje místo Jc3 tah Je3

4.prkno – Honza O., někde ve dvacátem tahu jsem získal kvalitu ale soupeř se houževnatě bránil. Ke konci partie jsem měl o věž více a soupeř na konci partie mi říká, „já už Vás trápit nebudu“ tomu jsem moc nerozuměl, byla to předposlední partie, stav 3:4.

5.prkno – Honza T., zodpovědně rozehrána partie černými, stejný materiál, Honza měl lepší pěšce, říkám mu, zkus to dát za remízu, to byl stav 3:3 a já měl našlápnuto na bod. Tady si s nám opravdu zahrál osud. Honza nabídl remízu, soupeř odmítl a následným tahem Honza plundrem přichází o věž. Velká škoda.

6.prkno-Jarda M., to byla nejrychlejší partie, viděl jsem až když si podávali ruku. První náš bod 0:1

7.prkno- Láďa H., taky jsem neviděl, byl to náš třetí bod na stav 0:3, to jsem si říkal, mi jim to tady nandáme.

8.prkno-Josef Š., klobouk dolů, dlouho jsem neviděl zahrát tak agresivní zahájení za bílého, po deseti tazích svíral černého pěšci na šesté řadě, nakonec se z toho vyklubala věžová koncovka, kde měl Pepa o pěšce více. výhra na 0:2.

Příští týden máme volný los a potom hurá na Mlejn.

 

 

 

 

  1. JardaM
    01.02.2018 na 10:24 | #1

    Super report, jenom bych příště zkusil seřadit partie podle toho kdy dohráli a ne podle šachovnic a napsat konečný výsledek až na konec článku. Zvýšila by se tím dramatičnost. 🙂

    Ohledně partií jsme na 6.-8. šachovnici měli relativne elově slabé

  2. JardaM
    01.02.2018 na 10:34 | #2

    hráče a u mě a u Ládi hráli zahájení dost pasivně. Asi to byla nějaká variace na Stonewall. Každopádně jsme tuto pasivitu využili, udělali velkou rošádu a začali jsme útočit na krále. Láďa dokázal vyhrát ještě ve střední hře, já jsem vyhrál až v koncovce, kde jsem měl o dva pěšce víc.

  3. JirkaR
    01.02.2018 na 11:26 | #3

    Honzo musím Tě pochválit. Tak to má vypadat.
    Včera jste hráli a dnes ráno ucelený report. Béčko hrálo v pondělí a teď právě se na reporu ještě pracuje:)

  4. Uhliházi
    01.02.2018 na 18:58 | #4

    To že dojde k výměně věží bylo spočítané. Akorát jsem koněm zahrál nepřesně a bál jsem se, že mi zavře střelce. Ale stále to byla v pohodě remíza. Pak jsem podcenil situaci a udělal hrubici, abych se z toho následně vymotal a pak nezvládl remízovou koncovku 🙁

  5. Jarda
    02.02.2018 na 09:18 | #5

    když už naši vítězové dlouho seděli u piva, držel jsem ještě vcelku v klidu se soupeřem remizu, už jsme hráli jen my a vedle v 1. třídě mistr Vedral. Potom jsem bezelstně (a hovadsky) použil pravidlo šach dáti, dobře udělati a najednou to bylo po 4 hodinách ztracený. Dobře mi tak, ale mohli jsme vyhrát.

  6. Aleš
    04.02.2018 na 21:56 | #6

    Přidán diagram s popisem dle infa od Víti. Musím říci, že je to velmi zajímavá pozice. Přestože je to v daný moment dle křemíku vyrovnané, bílý bude muset hrát přesně, pokud nechce prohrát.

  1. Žádné zpětné odkazy