Domů > Přebor Prahy > USK C – Vyšehrad H

USK C – Vyšehrad H

Poslední kolo, přišel nám fandit dokonce i Paprsek!

18:10 Přicházím

18:45 V 7. tahu přicházím v nezvládnuté španělské o jezdce.

18:57 Kvasňovi dorazil soupeř.

19:25 Povoluji Zvóňovi remízu. Možná kdybych věděl co bude následovat, tak bych si to rozmyslel. 0,5:0,5

Pepa Šilhavý má hodně práce se svou mladou soupeřkou, která mu už začala tlačit na krále. Moc pěšců ho nechránilo a od pohledu to vypadalo dost špatně. Nakonec se z toho ale vyhrabal a partie mohla pokračovat dále.

Honza Trojánek vzdává a neodpustí si pár jadrných komentářů o svých schopnostech. Ten samý soupeř tak před měsícem porazil i mne. Je mladý a nadějný, takže bych to uzavřel s tím, že jsme narazili na mladého talenta, jehož elo rozhodně neodpovídá schopnostem! 0,5:1,5

Mojmír má o pěšce víc, ale partie není snadná a bude se muset ještě snažit.

20:00 Ještě jsem to tahal do 19. tahu a vzdávám 0,5:2,5

20:30 Mojmír zvítězil. 1,5:2,5

Přichází zástupce.

20:55 Kvasňa vyhrál, radost nám ale moc dlouho netrvala, protože skoro ve stejném momentu Láďa Hrivňák vzdal. 2,5:3,5

21:05 Pepa Šilhavý má kvalitu proti 2 pěšcům. Král mu nestojí moc dobře.

Zástupce (Víťa) prudí s tím, že bych se měl věnovat kapitánování a nevykecávat se v kumbále když už začínají časovky.

Už hraje jenom Ivan a Pepa Šilhavý. Oba jejich soupeři jsou v časovce. Pepa má 9 minut a jeho soupeřka 2,5 minuty na 9 tahů. Ivan má 4 minuty proti 1,5 minutám soupeře na takových 5 tahů.

.

.

.

Napětí stoupá…..

.

.

21:08 Ivan se soupeřem vyměnili věže a dostávají se na 40 tahů.

21:12 Pepa se hluboce zamyslel. Říkáme si, že by měl hrát, snad ví kolik mu zbývá času.

21:14 Pepa padl na čas a nevšiml si toho. Hned jsem si vzpomněl na Paprska, který dopadl v oddíláku úplně stejně.

Soupeřka si „praporku“ všimla, ale nereagovala. Asi měla respekt a bála se to reklamovat. Kvituji to, že ostatní z Vyšehradu se nesnažili jí nijak napovídat.

Po několika minutách se mě došla zeptat po kolika tazích se přidává čas. Když jsem jí řekl, že po 40, tak ještě pár minut sbírala odvahu a poté to Pepovi řekla. Mezitím se ale „praporek“ přestal ukazovat na hodinách, takže jí Pepa celkem logicky nevěřil. Vysvětlil jsem mu, že se to opravdu tak stalo, takže vzdal. Moc ale nechápu proč se „praporek“ přestane po nějakých 5 minutách ukazovat. Kdybych si toho já jako rozhodčí nevšiml, tak co by se dělo? Ostatní nemůžou do partie zasahovat, takže by se ti dva pohádali a potom bych to musel řešit já? A jak bych to měl řešit? Z hodin po zmizení „praporku“ už přeci nejde vytáhnout jestli jsou před nebo za přídavkem ne? 2,5:4,5

Ivan mezitím vyhrál. Byl jsem u Pepovi partie, takže si nejsem úplně jistý jak to bylo časově. 3,5:4,5

Poté jsme se skupinově přesunuli do hospody. Honza Trojánek nás opustil už dříve s tím, že si prý při jeho výkonech pivo nezaslouží, a Kvasňa nám utekl pár metrů před hospodou. Včetně zástupce nás tedy bylo 7 a mohli jsme vyhlásit nejlepšího hráče sezóny (minimálně 5 odehraných zápasů), kterým se stal Ivan. Ale bylo to těsné, Honta T. skončil o pouhá 2% za ním. Ivan dostal od Víti „hodnotnou šachovou soupravu“ (Musel jsem to takhle napsat, trval na tom. Ale jo, nevypadala špatně. 🙂 ) Prý jí dá vnukovi, tak se alespoň řady šachistů budou zvětšovat.

Projeli jsme pár partií, zjistili, že Mojmír a Láďa H. mají ještě pořádné mezery v zápisu do partiáře, popili a myslím, že jsme sezónu ukončili důstojně. Cíl pro tuto sezónu, který zněl zahrát si, jsme zdárně splnili.

 

 

 

  1. Uhliházi
    10.04.2017 na 20:44 | #1

    @Jarda M
    Jj, za cenu, že by někdo jiný nenastoupil. A proto by měl být popraven… Píšu to sem kvůli zamyšlení, co se s tím dá dělat. Pokud nic, tak je třeba počítat s max. cca 5-6 partiemi na osobu. Mno ale slyšel jsem, že se o nějakém překvapivém řešení uvažuje. Tak uvidíme, probereme to na posezónovce.

  2. Honza T
    11.04.2017 na 08:43 | #2

    Nevidím tu nějak žádný termín posezónovky, tak nějaký šéfové vymyslete.@Uhliházi

Stránky s komentáři
1 2 9734
  1. Žádné zpětné odkazy