Domů > Přebor Prahy > Viktoria Žižkov B – USK A

Viktoria Žižkov B – USK A

Divné nepovedené utkání. Ale upřímně: Včera jsme na ně neměli. Prohra 2,5-5,5.

Už před zápasem jsem až po upozornění Rudly zjistil, že se hraje na jiném místě, než jsme zvyklí.
Nakonec jsme se sešli všichni v modifikované sestavě.
Trápil jsem se, takže jsem toho moc neviděl.

1. Michal Veselský – prohrál se silným hráčem.
Michal: Tak silní jsou všichni a já to hlavně nehrál dobře;) Místo abych se zaměřil na černopolého střelce soupeře, tak jsem se dvojice střelců zbavil… V pozici na diagramu jsem pak marně hledal jak rozebrat bílé centrum. Dobrý recept tu není v otevřené pozici slabé pěšce více než vynahradí silná dvojice střelců a o něco bezpečnější král bílého:
Jandečka
Mizérie pokračuje… nejhorší na tom je, že mi to ani nějak extra nevadí…
2. Otakar Macháček – porazil mého loňského soupeře. I když chvíli to vypadalo podezřele za Otakara. Ale zatlačil ho do těžké časovky a bylo rozhodnuto.
3. Pavel Komprda – v Caro-Kanu spadl po 4. tahu soupeře h4 do připravených variant a před matem vzdal.
4. Paprsek – neustále jsem sledoval – tím, jak se tam sedělo natěsno – Pavla vedle a viděl jsem to bledě. Nějak mi to vůbec nemyslelo, i když jsem stál od začátku na výhru, nenacházel jsem vynucenou výhru (spíš jsem nenacházel vůbec nic) a místo, abych zesiloval a byl spokojen, byl jsem netrpělivý a ještě mě to stálo spoustu času.
Výmluvy: – záchod o patro níže na klíč, – tramvaje na ulici furt zvonily (proto ten Rudla vyhrál!), – na ulici furt někdo řval: Sparta!, – stoly na těsno v malé místnosti, – málo místa na stole, – konkrétně jsem jako jedinej vyfasoval malinký figurky, – jak jsem byl čerstvě ostříhanej, tak mi furt táhlo na hlavu, – moc teplo venku, atd. s věkem se tento seznam rozšiřuje. 🙂

BNT. Jenom ukázka mého zatmění. Místo, abych hrál připravené 31.Jxh6 gxh6 32.Dh4 Df8, kde jsem neviděl pokračování, hlavně jsem neviděl, jak otevřít cestu svému střelci na h6. Přitom by stačilo 33.Sb2 s hrozbou Vg5-Vg7 atd. Už ale není hodnoceno pro bílého jako lepší i přes (nebo právě proto) obětovanou figuru.
Tak jsem zahrál opravdu lepší 31.Dh4 a po fxg4 je fakticky konec. Nemám, co bych dodal.

JS-Koubek

5. Peter Vass – nevím, časovka (ale dokonce snad i někdy jsem měl já horší čas, než Peter). Prohrál.
6. Rudolf Matouš – pochvala, vyhrál. Ale tím, že přišel, tak nás všechny asi myšlenkově zablokoval…ne, dělám si legraci, aby mi zase nepsal, že nepřijde, abychom vyhráli.
7. Lukáš Fuchs – prohrál. Viděl jsem to jen jednou, a to už měl o pěšce méně a pozici před zhroucením…skoro jako bych tam hrál já místo Lukáše.
8. Jaroslav Veselý – taky pochvala. Remíza. Bez dam to měl trošičku lepší, soupeř měl centrálního dvojpěšce, ale nebylo asi jak to zužitkovat.

  1. OTA
    11.03.2016 na 17:17 | #1

    Michal má úplnou pravdu. Tady v tý soutěži nejsou moc slabí soupeřové. Nikdo nám už nenechá body zadáčo. Tady už to moc nekosíme.

  2. ruda
    11.03.2016 na 17:33 | #2

    ….jaké tramvaje?Nic jsem neslyšel,cestou domů jsem musel pěšky až na Vltavskou.Příště nebudu,Paprsek za to nemůže,mám odpolední.Poslední kolo jsem k dipozici,pokud bude zájem.

  1. Žádné zpětné odkazy