Domů > Turnaje > Kolešovice 7. 4. 2012

Kolešovice 7. 4. 2012

Už jsem dlouho nenapsal nic oslavného na sebe a jsem si jistý, že vám to chybělo….
V sobotu 7. 4. 2012 jsme se zúčastnili bleskového turnaje v Kolešovicích za Rakovníkem. Složení: Karel Obrázek, Otakar Macháček, Michal Veselský a má velikost.
Na místo nás dopravil Karel. Účast byla 25 hráčů, systém každý s každým. Již při prezenci se snažil kapitán lodi nás zamaskovat pod Hostivice, což jsem tedy nedovolil, odsoudil a hrdě jsem přihlásil nás tři jako hráče USK. Turnaj byl v poledne přerušen pauzou na guláš.

Můj cíl byl jednoznačný:
1) Umístit se lépe než Otakar.
2) Umístit se lépe než ostatní hráči z USK.
3) Umístit se nejlépe z osádky našeho auta.
…ostatním jsem sdělil před zahájením pouze bod 3).

Po příjezdu jsem do sebe obrátil 1/2 zeleného bylinkového piva (nezaměnit za zelenou) a po prvních dvou kolech jsem byl s nulou poslední dle bodu 3). Následně jsem si skočil tedy na výčep pro kofolu, kterou jsem neprozřetelně před třetím kolem ztratil z dohledu a po té, kdy prošla několika rukama, už jsem neměl chuť ji dopíjet…Nicméně po 4. kole jsem měl na svém kontu pouze 1 bod a polévalo mě horko z té ostudy, že bych opětovně se měl sklonit před Neumětelem von Karlín und Nespeky. Což se ukázalo jako velmi silná a účinná motivace.
Před pauzou na oběd jsem byl cca s celkovou ztrátou 5 bodů někde uprostřed a, což bylo horší, asi 0,5 bodu za Otakarem Macháčkem. Mimochodem jsem prohrál s Michalem Veselským, který bojoval o první místo a taky, což mě tedy hodně nadzvedlo a ještě to bude mít dohru, i s Karlem Obrázkem (dostal jsem mat). Jako náplast jsem shodil Otakara.
Po obědě už to byl ale pro mě jiný turnaj. S odpoledním výsledkem bez prohry, se čtyřmi remízami, jsem se umístil na 3. místě.
…ostatní hóóódně daleko za mnou. Zejména Otakar….
Zatím jsem neobdržel závěrečnou tabulku, ale nemohl jsem vás ochudit o významnou událost, kterou budu ještě dlouho připomínat, i když někteří by nejraději, co nejrychleji zapomněli….nejméně do dalšího turnaje. 🙂

PS. Speciálně pro Miloše musím zmínit vyjádření nejmenované osoby z auta ze zpáteční cesty. Někdo (předem vylučuji, že jsem to byl já) vyjádřil svůj názor, že Miloš dává na web pořád nějaké partie z dětství, kterým dotyčná osoba vůbec nerozumí. A nakonec, zda ten Miloš vůbec umí hrát šachy, protože ten dotyčný ho ještě za šachovnicí neviděl a nedostal se k přímé konfrontaci s ním.

  1. michal
    11.04.2012 na 17:14 | #1

    No, nějak mi tu chybí informace, že předseda porazil všechny pasažéry pražského auta. A že mu jeho spanilou jízdu turnajem (do oběda: 10,5/12) překazili otráveným gulášem, po kterém na něj šlo spaní.

    Po dvou partiích prohraných bezprostředně po obědě (se slabšími hráči), se ještě snažil naředit obsah svého žaludku velikonočním zeleným pivem, ale na záchranu tvrdě vydobytých pozic už bylo pozdě…

    Závěr: Pan Koloběžka dosáhl úspěchu pouze za cenu uchýlení se k nefér prostředkům a tudíž se na výsledky turnaje uvaluje informační embargo (včetně zmiňované tabulky).

  2. Paprsek
    11.04.2012 na 20:16 | #2

    @michal
    Po dvou pivech mužům zbystří mozek, funguje kreativněji než u abstinentů.

  3. Paprsek
    11.04.2012 na 20:17 | #3

    @michal
    Podle vědců z Illinois alkohol tlumí analytické myšlení a dovolí naopak projevit se kreativnímu myšlení, které je při řešení hádanek důležitější.
    „Při experimentálním výzkumu jsme prokázali, že muži, kteří vypili ekvivalent dvou piv před paměťovými testy, vyřešili o čtyřicet procent více úkolů než všichni ostatní, přitom na to potřebovali o tři sekundy v průměru méně,“ tvrdí psychologové z University of Illinois.

  4. OTA
    11.04.2012 na 20:32 | #4

    No já se nebudu vymlouvat, že jsem něco blbýho sněd, nebo vypil. Já prostě jen celou noc nespal. První čtyři partie jsem bezpečně vyhrál. Pak přišla únava a začal jsem prohrávat. Ale na druhou stranu jsem porazil vítěze turnaje. To se povedlo jen třem hráčům. Budu muset někdy přijet na turnaj vyspalej a ne po noční. Vždyť jsem asi 4x spadnul, to se mi běžně nestává. Třináctý místo je dost bída.

  1. Žádné zpětné odkazy