Domů > Různé > USK B – Bohnice B 4,5 – 3,5

USK B – Bohnice B 4,5 – 3,5

Podruhé se hrálo doma…

…a podruhé se doma vyhrálo! 🙂

Ale pěkně popořadě. S Bohnicema jsme většinou hráli venku, takže to pro některé zúčastněné soupeře bylo vlastně poprvé, co si přišli zahrát na led. Doufejme, že né naposled…

Soupeř nenastoupil v základu a poněkud slabší zadek dával tušit že je tu šance na výhru. Nakonec to ale tak jednoduché nebylo. Za nás nenastoupil Peter Vass, který se mi dnes omlouval a tak jsem místo něj přizval Ilkina.
Ten po velmi krátké době má o figuru navíc, soupeř si nechal odšáchnout dámou střelce, určitě si tuto školáckou chybu vyčítá ještě teď.

Za chvílu za mnou přichází Kvasňa, že mu soupeř nabízí remízu. Láďa to má o něco lepší a je ještě opravdu brzy, tak hraje.

Milan Košař i Zvóňa mají papírově slabší soupeře, tak tam vidím šanci. Aleš naopak chytl tentokráte černého petra v podobě 1823. Vepředu se to pěkně rozehrává. Největší práci tam asi bude mít Kyklop, však si bude muset poradit s Bohnickou jedničkou, 2041.
Ostatně o kyklopovi bude ještě řeč. Je to velmi silný spojenec.

Jako první končí partii nakonec Zdenda. Soupeř ho rozstřílel svými střelci a bylo vymalováno. Zdendovi se zatím tolik za béčko nedaří.
0-1

Po chvíli končí i Ilkin. Pravda, musím přiznat, že chvilku jsem se o něj i začal trochu bát. Sice hrál s figurou navíc, ale nepříliš hrající figury a neuklizený král trochu provokavali. Soupeř toho využil k zisku pěcha a trochu zlobení. Ilkin si naštěstí ale náskok pohlídal a pro jistotu ještě přidal vidle a po zisku obou věží už soupeř opravdu mohl jen vzdát. Jsem rád, že se Ilkin chytl a připsal si tak první letošní bod!
1-1

Mezitím se vykristalizoval Milan, který také získal figuru a chystal se k závěrečnému frontálnímu útoku na krále.
Oproti tomu Kvasňa nějak ztrácí výhodu a pozice už je nemastná neslaná, nějak tam nic moc není. To už nevypadá tak jasně. Jirka se drží, spíše se mi to líbí za něj. Je to klasická Jirkovina, útok na slabý bod f7 a nějak mu zkrátka věřím. Lukáš stojí divně. Pasivně a s horší pěšcovou strukturou. To nevypadá moc nadějně. Já se držím zuby nehty. Soupeř hraje velmi spolehlivě a nedělá zatím žádné výraznější chyby.

Po chvíli končí Košař. Soupeř vzdává. Podívejte se, jak to ten vykuk zase hezky vykoumal.
Milan bílými kraluje po f4. Za pár tahů soupeř vzdal.
Kosar - Kadlec
2-1

Zvóňa má tentokráte ženskou soupeřku, ale nenechá se vyvézt z Míry a po pořádném boji hrdě vyhrává. Kde se mu povedlo prorazit jsem bohužel neviděl, každopádně Zvonimír potvrdil roli favorita. Hurá.
Jak je vidět, před-zápasová příprava a vypodložení Honzova stolu vším možným nakonec slavilo svůj úspěch.
3-1

Vypadá to pohodově, ale tady veškerá nadílka bodů končí a výsledek je nejistý. Jirka stále bojuje. Kvasňa dokonce ztrácí pěcha a spíše je na prohru. Lukáš už stojí na prohru též. Aleš se překvapivě ještě drží, ale pozice je to zamotaná a složitá.

Je to tak zamotané, že už se plně soustředím na svou partii a nevnímám okolí. Nakonec si hraji na Otu a dělám problémy soupeři aktivními jezdci a získávám pěšce. Navíc uklidňuji nejisté postavení a přebírám iniciativu. Špatně vypadá jen čas, do 40.tahu daleko a čas se počítá v minutách. Naštěstí je na tom soupeř s časem ještě o něco hůře. A právě v tomto okamžiku na mě mává Zdenda a Kvasňa a snad i Kyklop vysílá paprsky, asi jakože se něco děje. Ukazují mi zkřížené hnáty, teda ruce, a je mi tak jasné kam tím míří. Znamená to totiž, že někdo vyhrál. A ten někdo je Kvasňa.

Představte si ho kluka jednoho. Láďovi se letos daří a drží tak béčko nad vodou. Jeho partie jsou povětšinou to nejlepší k vidění. Tentokráte prý potrápil soupeře prozměnu jezdcem a získal tak svou partii zpět. Gratulka!
4-1

Po ověření této informace nabízím svému soupeři remízu. Ten po poradě se svým mužstvem, což mu trvalo pár minut, dobrých minut, remízu logicky nepřijímá. Odehrajem jeden-dva tahy a soupeř remízu přijímá, poněvadž pochopil, že by nejspíše prohrál na čas, když už nic jiného. A je vybojováno, vyhráli jsme. Hurá!
4,5-1,5

Ještě že tak. Po chvíli vzdává Lukáš. Tomu se letos za béčko zatím ale opravdu nedaří. Snad se to Luky brzy zlomí!
4,5-2,5

Jirka bojuje do posledního dechu a až když soupeři zbylo 13 sekund po odehrání 40.tahu, je rozhodnuto. Jirka bohužel v závěrečném tažení přetáh nápřah, především zřejmě díky nedostatku času a přišel tak o dvě lehké figury s malou kompenzací v podobě dvou pěchů tuším. Po časovce brzy vzdal.
4,5-3,5

Těsně, ale je to doma! 🙂

Btw., to proč nevyhrál Jirka je nám jasné. Neumí totiž ještě plně zacházet s Kyklopem. Je to holt moc těžký kalibr. On to ale poladí, jednou….snad…
Tentokráte byl problém úhel Kyklopova pohledu. ten spíše než na Jirkova soupeře koukal na Zdendova soupeře, což se nějak znegovalo a naopak ho to posílilo a proto Zdenda prohrál. Možná to byla jenom Jirkova pomsta za Zdeňkem ošahaného Kyklopa u Barona, kdoví….

Pohled na poslední partii utkání. Dva makají a deset se dívá.

  1. Zdeněk
    03.02.2012 na 00:20 | #1

    jj,Kvasňa se pěkně poOTIL,koník tam sviňsky zadupal a Alešova půlka měla cenu ZLATA . .díky

  2. michal
    03.02.2012 na 00:37 | #2

    Gratulace! Vypadá to jako dobře odkaučovanej zápas 🙂

  3. Miloš
    03.02.2012 na 07:10 | #3

    blahopřeju,
    Aleši, hezká reportáž

  4. Kvasňa
    03.02.2012 na 09:43 | #4

    Krásná reportáž. Aleš je vynikající kapitán, kouč, šachista a reportér v jedné osobě. Přidal jsem fotku ze závěru utkání, když už hrál jenom Jirka a ostatní přihlíželi, jak tento napínavý boj dopadne.

  5. michal
    03.02.2012 na 10:12 | #5

    Teď, jak koukám na tu fotku, tak už je jasný, proč se vám na předních šachovnicích nedařilo. Jste si šoupli stoly hrozně ke zdi, takže nebylo pořádně kudy chodit = cca -50 ELO bodů pro domácí hráče na 1.-4. šachovnici 🙂

  6. Aleš
    03.02.2012 na 12:07 | #6

    Kvasno diky! Ale neprechval me, do vynikajiciho sachisty mam pekelne daleko!!!

  7. Aleš
    03.02.2012 na 12:09 | #7

    Michale, ta fotka zkresluje. Mista je v pohode, je tam v poho mezera na projiti mezi druhym a tretim stolem. At si rekne Jirka, jestli ma s tim rozlozenim stolu problem, ale me si zatim nikdo nestezoval. Duvod je samosebou nekde jinde, a to jsem uz zminoval. Zeptej se Kyklopa 😉

  8. Víťa
    03.02.2012 na 12:24 | #8

    Gratulace, já musím Zdendovi dát svého bezuchého zajíce. Jinak to asi nepůjde 🙁

  9. Aleš
    03.02.2012 na 12:39 | #9

    Ve skrince v klubovne je erarni litaci prasoryba od Jirky, tak kdo budete mit zajem… 😉

  10. Zdeněk
    03.02.2012 na 14:06 | #10

    @Aleš Kyklop by potřeboval podstavec,aby viděl i na další šachovnice . .včera mu Jirka vybral špatné místo-po své pravici,sice ho ochránil od negativních vlivů,ale bylo znát,jak je mu smutno a má ve tváři tupý výraz

  11. Víťa
    03.02.2012 na 15:43 | #11

    @Zdeněk
    Čoveče, taky jsem to už párkrát zpozoroval … 😀

  12. Aleš
    03.02.2012 na 17:40 | #12

    Víťo, Zdeněk ale mluvil o Kyklopovi ;-P

  13. Zdeněk
    03.02.2012 na 18:17 | #13

    no jasně . .a já už mám zajocha bezušáka . .budu mu důvěrně říkat NUPAGADÍČEK:)) premiéru má v úterý na PRAGOvce

  14. Zdeněk
    08.02.2012 na 17:38 | #14

    report od Aleše má zpoždění . .nejspíš jako SPRÁVNÝ KAPITÁN obíhá keramiky a shání další maskOTY . .Napadla mě Sněhurka(nejspíš pro kapitána) a 7trpaslíků:))

  15. Aleš
    08.02.2012 na 20:20 | #15

    Zdendo, Zdendo.
    Prdlajs keramika, pracovat se musí. 🙂 Holt jste se nechali zhýčkat každotýdenní okamžitou reportáží ještě v téže den. Ale chyba lávky. Byl jsem z toho zápasu tak promrzlý, že jsem na žádnou reportáž neměl ani pomyšlení, a raději jsem se jal naložiti do vany 😉

  16. Aleš
    08.02.2012 na 20:21 | #16

    Nutno podotknout, že Pragovka to prostě s tím topením, moc nezvládá, kór v takovýchto mrazech…

  17. Zdeněk
    08.02.2012 na 23:59 | #17

    @Aleš nemyslel jsem to vůbec ve zlém,vždyť jsem ti chtěl i ‚nechat Sněhurku‘ . .ber to jako ocenění kvality a poptávku 🙂

  18. Aleš
    09.02.2012 na 09:56 | #18

    Zdendo, já tomu rozumím a beru to tak 🙂 Však ta moje odpověď také není myšlena nikterak zle. Někdy si také rád rýpnu, i když mám u toho naprosto vážnou tvář 😉

  1. Žádné zpětné odkazy