Domů > Přebor Prahy > TJ Bohemians E – USK B 2 : 6

TJ Bohemians E – USK B 2 : 6

První výhra B-éčka!…

…stejný výsledek, jako minulé kolo…naštěstí!
(Tedy alespoň co do číslic v tabulce…)

Ano, opět 2:6, jako minule, ale tentokráte jsme my Ti, kdož slavili úspěch!

Po doklouzání se do stadiónu jsem zjistil, že se sestava trochu mění, protože na šachy zapoměl Dvořák B. (Jak je tohle vůbec možné ?!) a tak dostal příležitost Jarda, který už byl v pohotovosti i tak, díky kapitánovi, který byl na vše připraven. V 18:00 chyběl už jenom Petr a hrací místnost domácích. Po drobných organizačních problémech jsme usedli k partiím, s příjemným bonusem 10 minut navíc oproti soupeřům.

Díky změně v sestavě jsem měl opět černé, ještě jsem přehodil dámu s králem na šachovnici (přecejenom jsem v tomto ohledu tak trochu konzervativně zvyklý na standardní ctění barvy dámou a hra mohla začít.

Časem přišel i Petr Veselý, který též jako první zakončil svou partii. Soupeř mu nabídl remízu. Bylo moc brzo na nějaké závěry, ale všichni jsme většinou měli silnějšího soupeře a tak jsem Petrovi doporučil, ať se rozhodne především dle sebe a ať to dyžtak vezme. Dobrá půlka na prvním prkně do začátku ;-).

Byl to takový fofr, jak rychle Petr přišel, zase odešel a hra pokračovala dále. Přiznám se, že jsem měl dost problémů sám ze svou partií a moc jsem nesledoval okolí. Většinou to vypadalo tak nějak nemastně neslaně. Jirka na výhru, Košař na remiz, Šíša prohranej, já docela pod tlakem na královském křídle…

Postupem času se to krystalizovalo asi takhle:
Jirka měl o dva pěchy více, partii měl ve svém držení. Košař s Lenkou nestejné střelce, vypadalo to na remiz. Kvasňa – ani nevím, tak nějak nevím…sledoval jsem nejméně.
Já spíše prohranej, Šíša měl o střelce méně!, Roman vyvíjel tlak, jeho pozice vypadala dobře. Jarda moc nevím… Pořád se hrálo a stát se mohlo cokoliv.

Na mého krále docela foukalo, ale ještě jsem se držel. Nějak se mi to podařilo ustát. Pod heslem, že nejlepší obrana je útok jsem se při nestejných rošádách vrhl na druhé křídlo a ono to fakt zabralo. Nakonec jsem vynutil oslabení soupeřova útoku, výměnu dam a šel do lepší koncovky.

Vedle mě Míra stále hrál se střelcem namíň a nakonec ze soupeře vymámil remízu. To je už jeho druhá partie, kdy měl vždy o střelce namíň a nedal soupeři nic více, než remiz. Je to zajímavá taktika získávání půlek, ale nakonec…proč ne ;-). Příště to už bude výhra, Míro ;-).

Znovu jsem se zanořil do své partie, ale jen na chvíli. času sice nebylo nazbyt, ale dalo se to dotahat do časovky. Hodím okem nalevo, napravo a zjišťuji, že většina partií je již dohraná. Zkrátka v jednu chvíli se hrálo všude a pak najednou téměř nikde. Ptám se Jardy, jak si stojíme, absolutně jsem netušil a Jarda povídá, že 5:1 vedeme. Hezké. téměř nevěřím svým uším a říkám si, že teď už můžu tu svou partii klidně i prohrát 🙂
Nabízím remízu, soupeř několikrát nebere, pak se to zlepší pro mě a ke konci nabízí soupeř remízu sám. Mám radost. A především z celkového vítězství a ještě k tomu tak vysoko! Nikdo neprohrál!

Jirka uplatnil svou převahu, Košař s nestejnými střelci remiz, Kvasňa se štěstím v časovce získal dámu, Já nakonec měl v koncovce o pěcha více, ale jen remiz, Míra pod matovými hrozby vynutil remiz, byť měl o střelce méně, Roman zřejmě smetl svého soupeře drtivým útokem a Jarda vyhrál též, jen nevím jak a kde. On to dyžtak upřesní.

Celkově tedy:
Petr 1/2
Strahl 1
Košař 1/2
Kvasňa 1
Dvořák A. 1/2
Šíša 1/2
Roman. 1
Jarda 1

Díky všem za účast a skvělé výkony!
Al.

  1. JiříS
    12.02.2010 na 00:59 | #1

    Na emailu jsem měl takovou malou přestřelku s Petrem Veselým:
    -že přišel poslední (ne, že přišel pozdě) a odcházel první.
    -že jsem mu původně zasedl židli na první desce a musel jsem se stěhovat na druhé prkno!!!
    A musím doplnit, co neví a tímto se to dozví.
    -že hned na začátku nešly mému soupeři hodiny, tak jsem tam pořvával na domácího kapitána, že je chceme vyměnit. Ale můj soupeř hned hmátl po hodinách na první desce, kde v tu chvíli ještě nikdo neseděl. …hned jsem mu říkal, že to snad nemyslí vážně, ať je tam vrátí. To jsem nemohl riskovat takový průs.., kdyby se Petr dozvěděl, že jsme mu chtěli sebrat i hodiny z první desky…

  2. OTA
    12.02.2010 na 07:23 | #2

    No výborně klucí…nikdo neprohrál. Takhle se to hraje!

  3. Honza
    12.02.2010 na 10:28 | #3

    @OTA
    Takhle se to hraje a sám jde na masopust..
    Hlavně jest-li není unavenej Zvóňa a Jarda……
    Jinak gratuluji, to je o třídu, hrála Modrová ???

  4. JirkaS
    12.02.2010 na 12:18 | #4

    @Honza
    1. Otovi to letos vůbec nejde. Pokud mi řeknete, z které strany ho mám správně nakopnout, aby se rozjel, jsem připraven to provést.
    2. Zvonimírovi se letos ty partie nějak vykloubujou. Stojí dobře a pak zachraňuje všemi prostředky, které má po ruce.
    3. Modrová nehrála.

  5. JirkaS
    12.02.2010 na 12:20 | #5

    @Honza
    …ještě jsem zapomněl na Jardu! Když nastoupí, tak já počítám vždy s celým bodem.

  6. Honza
    12.02.2010 na 14:12 | #6

    Ještě jsem našel zajímavý komentář z tábora soupeře:

    „10.2. proběhl nečekaný debakl 2:6 s papírově slabším soupeřem (USK “B”), který by nás mohl poslat do bojů o záchranu.“

  7. OTA
    12.02.2010 na 15:04 | #7

    Je to jasný. Nejde mě to. Potřebuju si odpočinout. Trošku propláchnout mozek lihem. Jo a taky prej budeme hrát hokej. Tak mě držte palce, ať se ze Šumavy nevrátim sanitkou. 20 let jsem nestál na bruslích. Tak od příštího tejdne to už budou uplně jiný výkony.

  1. Žádné zpětné odkazy