Domů > Přebor Prahy > Vršovice D – USK B 4,5 : 3,5

Vršovice D – USK B 4,5 : 3,5

Bohužel prohra. O fous…


Strahl 1/2
Dvořák B. 1
Košař 1/2
Kvasňa 0
Dvořák A. 1/2
Ilkin 1/2
Sisa 0
Roman 1/2

Prvni o neco obtiznejsi souper. Vsude meli kolem 1900…Aspon, ze jim nenastoupili prvni dva hraci v soupisce, takze byly v o neco slabsi sestave, ale i tak. Na druhou stranu, mozna jsme cekali i horsi vysledek. Nicmene na faktu, ze jsme prohrali, to uz nic nezmeni.

Jirka… pulka na prvnim prkne je vzdycky vitana, kor se silnejsim souperem. Nemel jsem cas sledovat zaver. I tak jsem ale veril i v moznou vyhru Jirky, protoze mel pripraveny obe veze na utok na krale a tak vubec…ale pozice to byla tezka, souper silny.

Dvorak B. – jedna z prvnich prohranych partii. Bohous ztratil pecha docela brzo a zbytecne. Koncovka s vezmi a nestejnopolnymi strelci davala tusit moznou remizu, pescema nic moc pro tatu. Pak se chvili hralo a ja koukam, ze najednou mame o pecha vice my. Tata si uvolnil a pecha, ale stejne by to byla remiza, diky nestejnopolnym strelcum. Nicmene souper mel daleko mene casu a zrejme nebyl ve sve kuzi. Nakonec tatovi daroval strelce a vzdal. Jediná naše výhra.

Kosar – prvni vysledek zapasu. Pry nejprve nabizel souperi remizu sam, aniz by se zeptal kapitana. Tohle neni u Kosare prekvapeni. Kdyz pozdeji nabidl remizu souper, Kosar uz se kapitana zeptat sel. Objektivne to remiza i byla.

Kvasňa – Ladovi se moc nedari. Nabuzen uspechy z Openu…ted uz jakoby nemel ale sily…Priste mu ten Open zakazeme, kdyz to z nej vysava takto energiu ;-). Nekde ve stredni hre nezvladl souperova kone a prisel o kvalitu. Pak jsem moc nesledoval. Lada, bojoval, kvalitu ziskal zpet, ale do koncovky sel se ztratou dvou pechu. to uz neslo. Skoda. Snad priste se uz usmeje stesti.

Dvorak A. – Opet cerne. Objektivne zrejme jedina jasne vyhrana partie zapasu. Pozice trochu ostrejsi a ja se musel spise branit, ale zaroven souper musel tez davat pozor na moje hrozby. Ke konci se mi podarilo najit kombinaci s rozhodujicim utokem na slaby bod f2. Stacilo obetovat pecha. Souper dlouho premyslel a videl i tuto obet, ale pry si myslel, ze to nezahraji, jak mi po zapase rekl. Podarilo se a ja ziskal damu za vez. Nicmene souper jeste pohrozil a obetoval strelce se ziskem veze. Ke konci jsem mel damu a strelce proti dvoum vezim, navic dva nebo tri pechy navic. Jasne vyhrana pozice…Bohuzel v casove kisne jsem prehlidl na sebe sach a sahl na damu. Musel jsem s ni hrat a prisel tak o damu za vez. Tim jsem prohraval o kvalitu a pechu bylo uz stejne. Aspon remiza. Muzu se tesit, ze jsem prehral soupere, ale ne z toho zaveru. Kdyby to vyslo, Dvoraci by byli jedini kdo by vyhral, stejne jako v prvnim kole a stejne tak by byla celkove remiza. (Jirko, sorry…). Njn, kdyby…

Ilkin – Rozpacite pocity. Trochu divocejsi zahajeni a Ilkin ziskal pesce. Nejak se mi to za nej zdalo proste lepsi. Pak zrejme nezahral nejpresneji a byl rad za remizu. Moc jsem nesledoval, ale nabyl jsem dojmu, ze Ilkin se zkratka potrebuje jeste poradne vyhrat. Od toho to ale hrajem, takze casem to bude Ilkin urco drtit vzadu hlava nehlava…

Sisa – Videl jsem jen zpocatku. Souper asi stal lip, ale i tak se mi to zdalo na remizu hratelne. Nevim, co se stalo, ze pak Zvona nahle prohral.

Roman – slusny vykon. Myslim, ze Roman to nemel lehke, souper na osmicce nebyl uplne easy. Prijemna pulka. Nevim, jak moc to bylo pro koho lepsi, ci horsi, ale myslim, ze Roman muze byt spokojen. On to dyztak urcite upresni.

toz skoda, opet tesne vitezstvi…
Na druhou stranu, dalo se ocekavat i vetsi fiasko…No, uvidime, jak to bude proti jeste silnejsim souperum 😉
Diky vsem, co prisli,
a budu se tesit za tyden ve ctvrtek doma proti Vysehradu F.

Ales.

  1. Miloš
    28.01.2010 na 07:42 | #1

    Díky za reportáž, Aleši.
    Konečně jsou zavěšeny výsledky prvního kola http://www.chess.cz/kraje/pss/DV2010/KLADRS21.HTM
    a vypadá to velmi zajímavě. Jasný favorit soutěže prohrál. Ukazuje se, že rozdíl 200 i 300 elo bodů nemusí ještě nic znamenat.
    Proto nezoufejme nad třemi špatnými výsledky, protože nebyly zase tak špatné, a já myslím, že se zachráníme. Před začátkem soutěže jsme věděli, že to bude těžké, a jak píše Aleš, Vršovice měly proti nám samý 19.. a hrát se s nima dalo. Ono se to jednou podaří. Padat budou zřejmě poslední dva a dá se předpokládat, že poslední budou Kobylisy E.
    Blahopřeju Bohoušovi, přes jeho objektivně nepřesvědčivou hru (jak píše Aleš) tvrdím, že je prostě dobrej! Ono vyhrávat prohraný partie je taky umění, nejen štěstí.
    U Ládi mě to nepřekvapuje. Je to všeobecně známej jev „přehranost“, kdy je člověk už trochu unavenej a prostě mu to nejde. Tipoval jsem si jeho porážky počínaje už tou za áčko. Láďo přál bych ti, aby se ti to podařilo otočit. Přeju ti hodně trpělivosti, aby ses tímhle obdobím prokousal. Je to velká dřina a věř, že ti tahle zkušenost hodně prospívá na kvalitě. Zkrátka ta tvoje sinusoida výkonu se za rok posune o oktávu vejš. Zkus si udělat aspoň krátkou analýzu po každé partii, dokud si pamatuješ svoje myšlenkový pochody a pak se k těm partiím znovu vrať po soutěži, třeba v květnu, a zkus je znovu propřemejšlet. Taky by stálo za to, přes léto a různé blicáky rozšířit svůj reertoir o 1 nebo 2 zahájení, abys mohl střídat styl hry podle aktuální situace.

  1. Žádné zpětné odkazy